Lekker naar de Boer: Open dagen

DALFSEN – Bij  Biologische landbouw en zorg op Landjuweel ’ de Hoeven’ Op zaterdag 15 en zondag 16  haar deuren open voor het publiek. ( Middenweg 4 7722 XK Dalfsen) U bent welkom op zaterdag van tussen 10.00 tot 16.00 .uur Op zondag van 12.00 -16.00  uur.

Tijdens deze dagen is er volop gelegenheid om rond te kijken, de dieren en de tuin te bewonderen en te proeven wat wij bedoelen met lekker en gezond voedsel. Op ons bedrijf is er sprake van een multifunctioneel bedrijf met veehouderij, tuinderij, educatie, directe verkoop en zorg. Door het verbinden van deze elementen ontstaat er een meerwaarde die uitstraling heeft. Wij willen een plek zijn waar mens, plant en dier met elkaar in verbinding staan en met elkaar tot hun recht komen. Dit jaar is onze nieuwe opslagloods klaar, waar we stro voor de potstal opslaan. In de groentetuin staan intussen wel 40 soorten groenten, die met liefde en aandacht tot groei komen. Hierdoor zijn onze producten voedzamer en bevatten ze meer mineralen en vitamines .

 

In de dierenweide is veel levendigheid, met de nieuwe schapen van Sybren en Marieke( onze beoogde opvolgers, kom kennis maken!) geiten, kippen en varkens. In de boerderijwinkel is van alles te koop: groenten, vlees, kaas ,zuivel en droogwaren, volop keuze en alles van goede kwaliteit en smaak. Uiteraard kunt u genieten van het uitzicht en van een lekker kop koffie/thee met wat lekkers. Op zaterdag is er een proeverijtje van onze huiskok Bert en zondag kunt u onze hamburgertjes proeven. In de wei kunt u op koesafari en zijn er mooie grote vliegers te bewonderen. Voor de kinderen is er een speurtocht en ze kunnen zelf pannenkoeken bakken, de koe melken en alle dieren bewonderen. Kortom, de moeite van een bezoekje waard. www.landjuweeldehoeven.nl Thijs en Annemie Sybren en Marieke

Artikel delen: