Justin Fokkert net naast podium

Justin Fokkert net naast podium

ASSEN – Justin Fokkert heeft afgelopen weekend twee thuisraces gereden op het TT-circuit van Assen. De jonge coureur uit Oudleusen reed éénmalig mee als gastrijder in een race om het Alpe Adria International Motorcycle Championchip.

De rijder die normaal uitkomt in het prestigieuze ETC kampioenschap in Spanje reed deze race omdat hij mede ondersteund wordt door Eveno racing uit Gramsbergen. Deze had om de race een sponsordag georganiseerd en daarbij alle vier door hen ondersteunde coureurs ingeschreven voor de race.

Het was de tweede keer dat Justin Fokkert op de grote baan van het TT-circuit in actie kwam. Voorgaande kampioenschappen reed hij hoofdzakelijk op het junior track. Op vrijdag reed hij een aantal goede trainingen en zaterdag liet hij zich goed zien bij de kwalificaties. Zowel zaterdag als zondag moest hij genoegen nemen met een vierde plaats.

Zaterdag was hij er redelijk tevreden mee, maar zondag overheerste de teleurstelling. Ondanks een goede start moest waarin hij de derde plaats pakte, moest hij die weer inleveren vanwege technische problemen. Gelukkig kon hij de race wel uitrijden maar naarmate de ronden vorderden werden de rondetijden langzamer. Gelukkig kon het euvel snel worden gevonden. Met wat laswerk in de komende dagen zal de motor aanstaand weekend weer tijdig aan de start staan tijdens de volgende race in het ETC op het circuit van Catalunya in Spanje.

(Foto: JTS Fotografie Jan Timmerman) (Tekst Evert Jan Pasman)

 

 

Foto's 2
Justin Fokkert net naast podium
Artikel delen: