Even een terugblik Erbens Vechtdal toer

DALFSEN – Er waren een Record deelname aan Erbens Vechtdaltoer. Bij de afsluiting van de Erbens Vechtdal Toer waren er 1171 geregistreerde deelnemers. Achteraf zijn er nog een aantal toegevoegd die gestart waren bij de campings die aan de route liggen. Het totaal komt daarmee op 1216 deelnemers.

Een absoluut record ten opzichte van de edities van afgelopen jaren waarbij het meestal rond de duizend deelnemers ging.

 

Vroeg uit de veren

De eerste deelnemers, met name voor de 130 en 170km, waren al voor 7 uur aanwezig om zo vroeg mogelijk te kunnen starten.

Vanaf 8 uur was er een grote toeloop waarbij zelfs korte wachttijden bij de bewaakte fietsenstalling en de inschrijving ontstonden.

De ‘officiële’ start werd om 9 uur gedaan door Sportwethouder Jan Uitslag, geflankeerd door enkele raadsleden en vertegenwoordigers van de 2 goede doelen.

Een grote groep sportfietsers, samen met Erben Wennemars, begon aan hun toertocht door het mooie Vechtdal.

Zoals altijd waren de routes over 90 en 130 kilometer het populairst en reed het leeuwendeel van de deelnemers op semiprofessionele toerfietsen.

Na 9 uur kwamen er ook steeds meet gewone fietsen en E-bikes zodat er een mooie spreiding was van de deelnemers.

 

Probleemloos

De jubileumeditie verliep probleemloos. Een kleine valpartij bij Hardenberg met alleen wat schrammen was het enige minpuntje. Verder waren er 2 kleine pechgevallen die direct werden verholpen door een technicus van de Toerclub in de rondrijdende serviceauto. Iedereen kon zo de toertocht volbrengen.

Zo’n negentig vrijwilligers, van voorrijders tot EHBO’ers, waren die  zaterdag in touw.

 

Landelijke bekendheid

Deelnemers komen inmiddels uit alle delen van het land. Zo was er een grote groep deelnemers uit Groningen die een orgaandonatie hadden ondergaan, maar ook een groep van 28 personen van de Joop Zoetemelk toerclub uit Leiden.

Zij komen niet alleen voor hun prestaties maar ook voor de mooie natuur in het Vechtdal.

Reactie deelnemer

De meerwaarde van Erbens Vechtdaltoer zit hem voor mij vooral in de goede organisatie en verzorging: eten en drinken onderweg en na afloop. En omdat er meer deelnemers zijn dan elders, vind je gemakkelijker aansluiting.’’ Ook voor een tiental leden van de Tourclub Duiven oefent de naam van Dalfsens bekendste sporter extra aantrekkingskracht uit. ,,We doen voor het eerst mee’’, zegt een tevreden Koos Kampschreur. ,,Het is een mooie route in de vrije natuur, met wat hoogteverschillen. Voor ons een welkome afwisseling.’’

 

Erben

Erben Wennemars had het er zaterdag maar druk mee. De naamgever van Erbens Vechtdaltoer was al om 7 uur aanwezig bij het clubhuis van de organiserende Tourclub Dalfsen om de eerste deelnemers een mooie tourrit te wensen en daarna om negen uur samen met Sportwethouder Jan Uitslag het ‘officiële’ startsein te geven. Hij ging ook zelf zijn ronde fietsen met een stop op camping Pallegarste in Mariënberg voor een interview bij het pop-up café van de NTFU.

Dat laatste is een nieuw initiatief van de toerfietsersbond, bedoeld om meer begrip te kweken tussen wielrenners en ‘gewone’ fietsers en daarmee de veiligheid te vergroten. Geen overbodige luxe, want die twee komen elkaar steeds vaker tegen, weet Jan Ardesch van de organiserende Toerclub Dalfsen. ,,Vooral door de toenemende populariteit van de E-bike. Wij hebben de routes en de starttijden zoveel mogelijk gescheiden gehouden maar bij veel andere toertochten geeft het soms wel eens problemen. Dan is een beetje begrip voor elkaar wel prettig.’’

 

Goede doelen

Zoals ook andere jaren worden ook dit jaar de goede doelen gedoneerd. Dit is het doel van deze Erbens Vechtdal toer.

Het Ronald Mc Donaldhuis te Zwolle en Team Dalfsen tegen de ziekte ALS zijn beloond met elk €1171,00.

 

Avond Fiets 3-daagse, 17-18 en 19 juni

De organiserende Toerclub Dalfsen is inmiddels alweer volop bezig met de voorbereidingen voor de avond fiets 3-daagse die ook door hun wordt georganiseerd.

De avond fiets 3-daagse is een fantastisch evenement voor jong en oud.

Met name voor kinderen is dit een mooie happening.

Kinderen die meedoen aan de avond fiets 3-daagse kunnen ook meedoen aan de wandel 3-daagse en de zwem 4-daagse.

Deelnemers aan alle 3 sportieve evenementen kunnen een Datrionmedaille verdienen.

Kijk maar op de site van www.toerclubdalfsen.nl

 

 

Artikel delen: