De kookgroep de Wiekelaar is vrijwilliger van de maand juni 2019

De kookgroep de Wiekelaar is vrijwilliger van de maand juni 2019

OUDLEUSEN – Zo’n 10 jaar geleden is het begonnen met activiteiten voor ouderen in Oudleusen. Op initiatief van Landstede en met medewerking van verschillende instellingen zoals de kerk zijn allerlei activiteiten opgestart. Diny Bouwer was er vanaf het begin bij betrokken en is nog steeds de drijvende kracht.

In Oudleusen wordt elke even week op woensdag een spelletjes ochtend georganiseerd. Voor belangstellenden wordt deze druk bezochte ochtend afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.

Tussen de 15 en 20 personen maken in een zeer gemoedelijke sfeer met graagte gebruik van deze mogelijkheid.

Dat is geen wonder, want er wordt steeds uitgebreid voor hen gekookt. Voor slechts zes euro altijd een 3 gangen menu: eerst soep en dan verschillende groentes, verschillende aardappelen en vlees en tot slot het nagerecht. Dat laatste is bij de ouderen vaak erg in trek en bestaat ook nog vaak uit enkele soorten. Favoriet daarbij is de ‘riestepap met brune suker’, maar gekookte pudding wordt ook erg gewaardeerd.

Deze maaltijd wordt met liefde en enthousiasme bereid door één persoon van de kookgroep. Deze groep bestaat naast Diny Bouwer uit Jaap Blaakmeer, Annie Diepman en Hennie Kappert.

Deze mensen verdienen deze maand samen de aandacht en waardering. Zij zorgen ervoor dat er keer op keer heerlijk en gezellig gegeten kan worden.

Voor Kerst en Pasen wordt zelfs een uitgebreid koud- en warm buffet geleverd. Voor dit buffet is de belangstelling nog groter; maar liefst 50 personen nemen daaraan deel.

Dat deze opzet in Oudleusen zo goed werkt hangt naar de beleving van de kookgroep samen met de grootte van de kern en de hier aanwezige sociale samenhang. Dat zal zeker van belang zijn, maar doorslaggevend zal de kookkunst van de leden van de groep zijn en daarbij het enthousiasme en plezier wat ze naast het eten meebrengen.

Hulde aan deze groep!!

Op de foto van links naar rechts: Annie Diepman, Jaap Blaakmeer, Diny Bouwer en Hennie Kappert.

Tekst en foto: Jaap Hadders

Artikel delen: