Slagwerkgroep Polyhymnia gaat Europese titel verdedigen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Slagwerkgroep Polyhymnia gaat Europese titel verdedigen

LEMELERVELD – De slagwerkgroep van muziekvereniging Polyhymnia uit Lemelerveld zal tijdens de Europese kampioenschappen in Rastede Duitsland, haar titel van 2 jaar geleden verdedigen.

 

Instructrice Henrike Palland vertelt: “Dat we in 2017 als eerste zijn geëindigd is natuurlijk fantastisch, maar het verdedigen van een titel is minstens net zo lastig, zo niet lastiger! Daar zijn we ons van bewust, dus er wordt momenteel hard gewerkt met z’n allen om een mooie show neer te zetten.”

Het evenement duurt 2 dagen. Op zaterdag 28 juni zullen er op diverse locaties in Rastede verschillende muziekwedstrijden zijn. Op zondag 29 juni start dag twee van de Europese kampioenschappen. Het is een groot evenement met daaromheen veel gezelligheid eten en drinken.

 

De slagwerkgroep uit Lemelerveld zal dit weekend twee optredens verzorgen. Op zaterdagavond tijdens de grote prijsuitreiking van die dag, zullen de slagwerkers hun verlichte show doen, welke zij ook dit jaar bij twee grote Carnavalsoptochten hebben gedaan. Maar alles draait natuurlijk om de zondag, dan vindt het echte optreden plaats dat beoordeeld zal worden door een internationale jury. In de klasse Marschparade European Champion zal de slagwerkgroep het opnemen tegen twee Poolse en twee Duitse tegenstanders.

 

Henrike vervolgt: “We hebben er ongelooflijk veel zin in en zullen letterlijk en figuurlijk ons beste beentje voor zetten. Daarnaast hebben we twee jonge pupillen die dit jaar voor het eerst meedoen, zij zitten nog maar in groep 8 hé, dat is echt superknap!!” Aldus een trotse Henrike.

Zaterdag 28 juni reizen de slagwerkers af naar Rastede en zij hopen dat ze moet een mooie boodschap zondag weer huiswaarts kunnen keren……….

Foto 1
Artikel delen: