Welkoop geeft dieren de ruimte - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Welkoop geeft dieren de ruimte

DALFSEN – Welkoop geeft dieren de ruimte met De Hooibergh. Bij Welkoop Dalfsen staat sinds deze kort een echte Hooibergh. De winkel met verstand van tuin en dier geeft haar dieren zo de ruimte om hierin prettig te leven. Vanwege dit heuglijk feit is het op zaterdag 8 juni van 10.00 tot 12.00 uur feest in de winkel!

“Dieren in kleine verblijven houden is niet meer van deze tijd,” zegt Jan van Leussen, bedrijfsleider van Welkoop Dalfsen. “We zijn bij Welkoop allemaal dol op dieren en verzorgen ze met veel plezier. En hoewel we met de oude verblijven voldeden aan de regelgeving hebben we besloten te stoppen met verkoop van huisdieren. De dieren die we nu hebben, mogen hier blijven en zijn dus onze eigen “huisdieren”. Met een fijn binnenverblijf en een ruime ren hebben onze konijnen en kippen vanaf nu alle ruimte die ze nodig hebben in de nieuwe Hooibergh.

Ook zitten ze nu niet meer alleen in een hokje, maar gezellig samen. En door dieren ter plekke een prettige leefomgeving te bieden, zijn we nog beter in staat om deskundig advies te geven.” Tevens zal de hooiberg educatief worden ingezet. Zo mogen kinderen s ’ochtends komen helpen met het voeren en verzorgen van de dieren. Ook zijn scholen welkom om met de klas te komen en een “gastles” in huisdieren houden en verzorgen te krijgen en op 3 september is er een speciale kippenworkshop.

Ook valt er van alles te leren over de dieren die Welkoop huisvest in de Hooibergh. Zo hangen er informatiekaarten met verschillende weetjes over konijnen en kippen die regelmatig worden vernieuwd en kun je natuurlijk bij de medewerkers terecht voor advies en informatie.

Feestelijke opening.
Op zaterdag 8 juni wordt om 10.00 uur de Hooibergh officieel geopend door kinderen van ‘O.B.S. het Avontuur’ te Dalfsen. Iedereen is welkom om deze opening bij te wonen. Alle aanwezige kinderen kunnen een konijnenmasker knutselen of andere leuke dingen doen. Ook is er een prijsvraag waarbij je namen mag bedenken voor de 2 nieuwe konijnen in de Hooibergh. Hiermee maak je kans om 4 kaarten voor de Apenheul te winnen. Tussen 10.00 en 12.00 uur, is er een dierenarts van Diergeneeskundig Centrum Dalfsen aanwezig om jouw konijn te vaccineren tegen Myxomatose/VHD en RHD/VHD-2. Jouw konijn is dan één jaar hiertegen beschermd. Voor de speciale actieprijs van € 30,- wordt jouw konijn geënt en wordt er tevens een basis gezondheidscheck gedaan.

Samenwerking met stichting Flappus.
Wanneer je op zoek bent naar een konijn of knaagdier zal Welkoop Dalfsen je vanaf heden doorverwijzen naar Stichting Flappus te Zwolle. Deze non-profitorganisatie vangt dieren op die, om wat voor reden dan ook, niet meer bij hun baasje kunnen blijven en proberen deze dieren te voorzien van een liefdevol, warm, nieuw tehuis. Ook wanneer je op zoek bent naar een maatje voor jouw konijn zullen zij je helpen om jouw konijn te koppelen aan een geschikt soortgenootje. www.flappus.nl.
Al met al genoeg redenen om zaterdag 8 juni bij Welkoop langs te gaan en de Hooibergh te bewonderen en kennis te maken met de nieuwe bewoners.
Welkoop vindt u aan de Vesting 15 in Dalfsen

Artikel delen:
Foto 1