Open dag sluiswachterswoning stuw Vechterweerd - Foto: Johan Bokma
Foto: Johan Bokma

Open dag sluiswachterswoning stuw Vechterweerd

VECHTERWEERD – Op zaterdag 15 juni van 10:00 uur tot 16:00 uur is er open dag bij de onlangs gerenoveerde sluiswachterswoning bij de stuw Vechterweerd, Ontdek, beleef en geniet van de Vecht.

Het waterschap houdt deze open dag samen met de ‘Noabers’ (mensen, organisaties uit de omgeving) van Vechterweerd. Jong en oud kan meer te weten komen over de Vecht, de bijzondere natuur, de historie en het vele moois dat het gebied te bieden heeft.

Activiteiten

  • Bezoek de diverse standjes met informatie over de planten en dieren in het gebied, de komende dijkversterking en verhalen van de Noabers
  • Maak een virtuele helikoptervlucht
  • Bezoek het reizend waterschapsmuseum
  • Leer met de watertafel meer over het klimaat in een stad

Huis aan de sluis

De sluiswachterswoning stelt het waterschap beschikbaar voor de noabers en is op bepaalde dagen vrij te bezoeken. De woning biedt volop mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over het Vechtdal. Ook kunnen hier excursies van start gaan.

Het waterschap houdt hier vergaderingen en bijeenkomsten. Ook kunnen in de woning inwoners en belangstellenden voor vragen terecht over de versterking van de Vechtdijken.

Parkeren

Bezoek de Open Dag bij voorkeur op de fiets. Auto’s kunnen worden geparkeerd aan De Broekhuizen. Vanaf hier is het circa 300 meter wandelen naar de Vecht.
 

Artikel delen: