Brommerrit: Dalfser rijders mogen ook meedoen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Brommerrit: Dalfser rijders mogen ook meedoen

LIERDERHOLTHUUS – Buurmans Brommerrit 2019, maakt dit jaar opnieuw deel uit van het Feestweekend Lierderholthuis. Buurmans Feestje organiseert op zondag 07 juli aanstaande “Buurmans Brommerrit 2019”. Opnieuw een meeting voor eigenaren van bromfietsen die tenminste 25 jaar oud zijn onder het motto “Brommers Kiek’n in Lierderholthuus”, onderdeel van deze meeting is “Buurmans Brommerrit 2019”.

Het verzamelen en inschrijven vindt plaats op zondag 7 juli tussen 11.00 en 12.00 uur op het festivalterrein van het feestweekend Lierderholthuis, maar kan ook vooraf per mail via info@buurmansfeestje.nl. Er is een maximum aantal van 125 deelnemers vastgesteld.

De lengte van Buurman’s Brommerrit is ongeveer 65 kilometer. Vertrek vanaf 13.00 uur en na afloop van de Brommertoertocht komen de bromfietsen allemaal weer terug op het feestterrein.
De toertocht voor oude bromfietsen voert de deelnemers door het mooie Sallandse landschap waarna de bromfietsen en hun berijders weer terugkomen naar het feestterrein in Lierderholthuis waar in dat weekend een groot dorpsfeest wordt gehouden.

Nieuw dit jaar is de speciale YoungBromTimer klasse
voor Gilera Citta, Puch Maxi en Vespa Ciao bromfietsen.

De Gilera Citta, is een tussen 1977 en 2002 door het Italiaanse merk Piaggio Gilera geproduceerde bromfiets.
De Piaggio Ciao, in sommige landen ook wel bekend als de Vespa Ciao, is een tussen 1967 en 2006 door het Italiaanse merk Piaggio geproduceerde bromfiets en later ook snorfiets.
De Puch Maxi is vanaf 1969 tot medio 1990 in productie geweest. De Puch bromfietsfabriek werd in 1989 overgenomen door het Italiaanse Piaggio.
De organisatie van Buurmans Brommerrit heeft samen met een groepje Gilera rijders deze klasse in het leven geroepen om jongere deelnemers ook de mogelijkheid te geven mee te doen aan Buurmans Brommerrit om daarmee ook het enthousiasme voor oudere bromfietsen bij jonge mensen te stimuleren.
De brommertjes zijn dan wel (nog niet helemaal) 25 jaar oud en sommige deelnemers misschien ook nog niet maar het idee is dat dit wel eens een attractieve uitbreiding van het deelnemersveld zou kunnen zijn.
De deelnemers aan deze YoungBromTimer klasse rijden een kortere rit dan de echte oude brommers, deze rit voor de YoungBromTimers is ongeveer 30 kilometer lang.
Het attractieve van deze klasse is dat het een hele betaalbare vorm van brommer rijden is en dat deze brommers heel makkelijk te onderhouden en om te bouwen (customizen) zijn naar de persoonlijke voorkeur van hun berijders.
Meer informatie is te vinden op de website van het feestweekend Lierderholthuis  http://www.feestweekendlierderholthuis.nl/ en natuurlijk op de website van Buurmans Brommerrit:
www.buurmansbrommerrit.nl

De “echte” oldtimer bromfietsen rijden een route van ongeveer 65 kilometer door Salland en houden ongeveer halverwege een stop in Restaurant Het Boskamp aan de Sterrebosweg in Dalfsen. Voor diegene die de bromfietsen wil bekijken en niet naar Lierderholthuis kan komen een mooie gelegenheid om tussen ongeveer half drie en half vier ’s middags de oldtimer brommers te bekijken bij Het Boskamp.

Het is altijd weer een mooi gezicht om een grote stoet oude bromfietsen te zien vertrekken en weer terug te zien komen tijdens zo’n evenement. Na afloop van de rondrit komen de bromfietsen nog een poosje op een speciaal daarvoor ingericht parkeerterrein te staan, zodat de bezoekers van het feestweekend de brommers goed kunnen bekijken en een praatje met hun eigenaren kunnen maken.

 

Sfeer, stemming en plezier gewaarborgd. Rond 16.00 uur is het officiële programma van Buurmans Brommerrit afgelopen maar er is voldoende te zien en te beleven op het feestterrein. Feest gegarandeerd dus, genieten van vrolijke deuntjes van de muziek van de allround coverband Livin’Room die het terras muzikaal komt versieren en ondertussen de klassieke brommers bekijken die rond die tijd terug zijn van Buurman’s Brommerrit.

Inschrijfgeld voor deze toertocht bedraagt €. 8,00 euro per persoon, hiervoor krijgen de deelnemers niet alleen een deelnameschild van het evenement, maar ook gratis koffie en thee op het festivalterrein, 2 consumptiebonnen te besteden aan de bar van het feestweekend, een routebeschrijving en (alleen bij voorinschrijving) een lunchpakket.

Organisator Gerard Adema van Buurman’s Feestje organiseert dit brommerevenement in Lierderholthuis voor de tweede keer, en heeft veel ervaring in het organiseren van dergelijke evenementen. Zowel de organisatie van het Feestweekend als de deelnemers aan Buurmans Brommerrit 2018 waren uiterst tevreden over het verloop van het evenement vorig jaar, vandaar dat is besloten Buurmans Brommerrit opnieuw op het feestterrein in Lierderholthuis te starten en te finishen. Het is voor de eigenaren van de vaak heel bijzondere bromfietsen immers ook wel leuk wanneer er ook publiek is wat de bromfietsen en solexen even komt bewonderen.

Er is een maximum deelnemers aantal ingesteld van circa 125 voertuigen. Dit om de veiligheid voor de deelnemers en bezoekers te waarborgen en er voor te zorgen dat er ruimte genoeg is om alle voertuigen zodanig op te kunnen stellen dat ze goed te zien zijn voor het publiek zonder dat de eigenaren bang hoeven te zijn dat hun bijzondere bezit wordt beschadigd.

Kom dus “Brommers Kiek’n in Lierderholthuus” op zondag 7 juli of doe zelf mee aan Buurman’s Brommerrit en geniet van oude bromfietsen zoals Kreidler, Zündapp, Sparta, RAP, Batavus, Puch, Mobylette, NSU, Solex en ga zo maar door.

Graag tot ziens op 7 juli aanstaande in Lierderholthuis.

 

Foto's 5
Brommerrit: Dalfser rijders mogen ook meedoen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Brommerrit: Dalfser rijders mogen ook meedoen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Brommerrit: Dalfser rijders mogen ook meedoen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Brommerrit: Dalfser rijders mogen ook meedoen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: