Bluesrockband Monkey Joe op festival The Living Village - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Bluesrockband Monkey Joe op festival The Living Village

DALFSEN – “Ik zit meestal als een gorilla te drummen”. Bluesrockers van Monkey Joe komen naar festival The Living Village voor ‘aapachtige’ show. Bluesrockband Monkey Joe speelt woensdag 19 juni op het festival The Living Village in Dalfsen. De lokale podiumhelden kijken ernaar uit: “Mooi man, feestje naast de deur!” Van 18.00 tot 19.00 uur staat de band op het podium.

Woensdag is de ‘Dalfsen dag’ van het festival en dagkaarten zijn op die dag slechts tien euro.

Monkey Joe komt uit de buurt. Voor zanger / gitarist Michiel Kroes is het zelfs een thuiswedstrijd: hij is een Dalfsenaar, geboren en getogen. “Mooi man, feestje naast de deur” aldus Michiel. Ook de rest van de band hoeft niet ver te reizen: bassist Bas en toetsenist Bart komen uit Zwolle en drummer Pierre uit Apeldoorn.

Het experimentele festival The Living Village is meer dan zomaar een muziekfestival: het staat in het teken van duurzaamheid, milieu-educatie, spiritualiteit, muziek, kunst, theater, gezondheid en gemeenschapsvorming. Stichting Colored Monkeys, winnaars van de Pop Promotie Prijs, hebben hun eigen podium: de Monkey Town Stage. Hier laten zij een bont gezelschap van muzikale primaten optreden.

De band is zeer vereerd dat zij zijn gevraagd voor dit podium. Een logische vervolgvraag is dan: Wat hebben jullie met apen? Bas legt uit: “De naam klinkt gewoon lekker, toch? Monkey Joe. Zeg het maar eens een paar keer hardop. Monkey Joe, Monkey Joe, Monkey Joe.” Drummer Pierre vervolgt: “Wij hebben ook een aapachtige energie: ik zit meestal als een gorilla te drummen, dus dan is het plaatje snel rond.”

Monkey Joe speelt covers die variëren van pure blues tot vette bluesrock met op z’n tijd een lekker bekende ‘crowdpleaser’. De band staat bekend om de strakke ritmesectie, howling hammond sound en scheurende gitaarsolo’s. Ze spelen nummers van o.a. Jimi Hendrix, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughan, Aynsley Lister en Popa Chubby. En Bart heeft daar onlangs nog twee nummers van Lachy Doley aan toegevoegd: “Mijn Hammond-held. Laatst hebben we hem live gezien in Heino en nu mogen we zelf zijn nummers spelen in Dalfsen. Zin in!”

Eerder stond de band al op sfeervolle festivals (o.a. Lepeltje Lepeltje in Apeldoorn, Bierfestival in Dalfsen) en in dampende kroegen (o.a. de Herberg in Ommen en het Bluescafé in Apeldoorn).

Artikel delen:
Foto's 3
Bluesrockband Monkey Joe op festival The Living Village - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Bluesrockband Monkey Joe op festival The Living Village - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto