Ernie van de Kolk, gastvrij en enthousiast - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ernie van de Kolk, gastvrij en enthousiast

OUDLEUSEN – Schoolkinderen gaan op excursie (gratis) bij tuinderij Ernie van de Kolk en krijgen uitleg over de asperges en mogen aardbeien plukken.

Ernie van de Kolk: gastvrij en enthousiast! Vanuit de fantastische kampeerboerderij de Arendshorst in Ommen hebben de kinderen van groep 8 van de basisschool De Dolfijn uit Heino een kijkje mogen nemen bij tuinderij Ernie van de Kolk in Oudleusen. Ernie gaf de kinderen uitleg over het kweken en sorteren van de asperges. Ze hebben frambozen en blauwe bessen kunnen proeven. Alle kinderen mochten een bakje aardbeien plukken. Zat er een minder mooie tussen, dan haalde Ernie die eruit en liet het kind een mooiere plukken met de boodschap “De aardbei moet je lachend aankijken.” Met veel passie en zorg sprak hij voor de kinderen in begrijpbare taal over zijn bedrijf.

Nadien kregen de kinderen een beschuit voor de geplukte aardbeien en ranja. Een emmer water en een handdoek om de handen te wassen werd zelfs geregeld. En dit alles geheel gratis. Echt fantastisch om te zien hoe hardwerkende mensen een mooi verzorgd bedrijf runnen.

Ik heb ook horen zeggen, dat Ernie gratis asperges aan heeft geboden voor de maaltijd na de ouderen ochtend bij de Wiekelaar.
Voor jong en oud wordt gezorgd. Dank je wel Ernie.
Christel Veldman

Artikel delen:
Foto 1