Lars en Iwan (Oudleusen) trotse dragers zwarte band - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Lars en Iwan (Oudleusen) trotse dragers zwarte band

OMMEN – OUDLEUSEN – Actief weekend voor leden Emsland Ommen. Zaterdag 22 juni hebben een aantal leden van Sportcentrum Emsland deelgenomen aan het dangraadexamen judo in Markelo. Een examen dat bestaat uit een gedeelte staande technieken, grond technieken en voor de niet wedstrijdjudoka’s een kata gedeelte.

Een zwarte band krijg je niet zomaar en daarom kijken er 3 strenge juryleden mee of alles volgens de richtlijnen uitgevoerd wordt en komt het ook wel eens voor dat kandidaten zakken. Voor Lars Brinkhuis, Iwan Lubbers, Niek Lamberts, Arnout de Bruijn en Wieb van der Veen was dit niet het geval en mochten ze na een goed examen de trotse dragers worden van de zwarte band.

In Dronten werd een groot internationaal judotoernooi georganiseerd waar Connor Sluiter en Janiek Scholten van de partij waren. Beide zaten in grote en pittige poules en knokten voor wat ze waard waren. Helaas werd het geen podiumplaats voor hen, maar is er mentaal wel weer een goede stap gezet.

Tot slot worden in Minsk, Wit-Rusland, de Europese Spelen gehouden, waar Nederland ook voor het eerst een Sambo atlete heen heeft gestuurd. Frank Ningbers is als NOC-guest uitgenodigd om hier bij aanwezig te zijn en de Samboka, Sacha Gorissen en haar coach, Maykel Claassen, waar nodig te ondersteunen. Over vier jaar zullen deze Spelen wederom georganiseerd worden en hoopt de Sambo Bond Nederland dat er meerdere Nederlandse Samboka’s gekwalificeerd zijn.

Lars en Iwan komen uit Oudleusen Arnout komt uit Dalfsen.

 

Artikel delen:
Foto's 2
Lars en Iwan (Oudleusen) trotse dragers zwarte band - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto