NK/EK Bosarbeid - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

NK/EK Bosarbeid

HOONHORST – NK/EK Bosarbeid – Spektakel gegarandeerd bij het Sproeifeest 2019. Nieuw bij het Sproeifeest is het NK/EK Bosarbeid op zaterdag en zondag. Tijdens deze altijd spannende en spectaculaire wedstrijd laten professionele houthakkers in competitieverband zien hoe bedreven zij zijn in hun vak.

Er is een spectaculair wedstrijd parcours dat onderdelen van de normale werkzaamheden in het bos laat zien. Zo moeten bomen van 20 meter hoog omgezaagd worden en die moeten precies op een door de organisatie neergezet paaltje vallen. Een uiterst precieze en zeer vakkundige opdracht. Hiervoor worden maar liefst 40 bomen geplaatst op ons feestterrein.

Het tweede onderdeel is het in vaktaal aangeduide uitsnoeien. Hierbij moet een boom geheel van takken ontdaan worden. Dit uitsnoeien moet netjes en glad gebeuren. Er mogen géén uitstekels aan blijven zitten. Een kale boomstam moet over blijven. Onderdeel 3 en 4 worden op de wedstrijddag zelf bekend gemaakt.

Op zowel zaterdag 29 juni als zondag 30 juni vindt deze wedstrijd plaats op ons feestterrein aan de Koelmansstraat in Hoonhorst.

 

Artikel delen:
Foto 1