Grootste cigar box gitaar festival van Europa - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Grootste cigar box gitaar festival van Europa

OMMEN – DALFSEN – Delta Calluna, het enigste cigar box festival van Nederland en tevens het grootste cigar box gitaar festival van Europa, trekt op zaterdagmiddag 31 augustus de (sigaren)doos weer open. Deze 6e editie, zal zich kenmerken door een nog gekker en nog mooier programma, met veel aandacht voor homemade instrumenten, zeer fraaie aankleding, een marktplein en natuurlijk… veel muziek!

Uiteraard zal er weer door diverse cigar box gitaar spelers gejamd kunnen gaan worden, waarbij de geoefende spelers de minder geoefende spelers graag op sleeptouw zullen gaan nemen. Aan het programma wordt hard gewerkt en er zullen een keur aan nationale- en internationale (cigar box) artiesten -waaronder zelfs uit Australie- op de 2 podia bij café Calluna aan de Stouweweg in Ommen staan. Als goede doel is er dit jaar gekozen voor  KIKA, waarvoor middels het Ommer initiatief van Doppen Dicky heel veel bierdoppen verzameld worden.

Ook op het cigar box festival zullen er diverse grote emmers en bakken neergezet gaan worden waar een ieder zijn of haar kroonkurken in kan deponeren. Dus begin alvast met sparen van deze kroonkurken en neem ze mee naar Delta Calluna. Vorig jaar had Doppen Dicky ruim een vrachtwagen vol met doppen en die brachten uiteraard een heel mooi bedrag voor KIKA op! Uiteraard zullen naast Doppen Dicky zelf, ook vertegenwoordigers van KIKA op het festival aanwezig zijn. Het volledige programma zal in de komende weken bekend gemaakt gaan worden via de Facebook pagina Delta Calluna. Vanzelfsprekend is het festival weer gratis toegankelijk en ook zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Aanvang 14:00 uur. www.dutchinstruments4u.nl

 

Foto 1
Artikel delen: