Verkeersmaatregelen TT Assen

REGIO –  Moet u richting Assen, lees dan onderstaand bericht ivm TT drukte. Op 28, 29 en 30 juni 2019 vindt de Motul TT Assen 2019 plaats. Het publiek zal daar in grote aantallen naar toe reizen. Daarom is er een uitgebreid pakket aan maatregelen gerealiseerd.

Advies alle weggebruikers
Bezoekers die via de snelweg A28 richting Assen reizen, wordt verzocht de navigatie ter plaatse uit te zetten en de instructies op de tekstkarren en bebording langs de weg op te volgen, zodat het verkeer zo vlot mogelijk kan doorrijden. We adviseren weggebruikers de actuele verkeersinformatie te volgen. De gezamenlijke partijen (TT-circuit, Rijkswaterstaat, provincie Drenthe, gemeente Assen, gemeente Midden-Drenthe en de Politie) zijn gastheer van ruim honderdduizend bezoekers. We doen ons uiterste best iedereen zo efficiënt en veilig mogelijk van en naar het TT Circuit Assen te leiden.

Advies aan motorrijders
Motorrijders vanuit Veendam (N33) en Hoogeveen (A28) volgen de A28 en keren net als voorgaande jaren bij afrit 33 en worden vervolgens via de speciale motorafrit bij afrit 32 naar het TT Circuit Assen geleid. Motoren vanuit Groningen volgen de A28 en worden ook via deze speciale motorafrit bij afrit 32 naar het TT Circuit Assen geleid.

Advies automobilisten vanuit het zuiden
Automobilisten vanuit de richting Hoogeveen (A28) wordt geadviseerd om vooral gebruik te maken van afrit 30, 31 en 31A. Onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering.

Advies automobilisten vanuit het noorden en oosten
Automobilisten volgen vanuit het noorden op de A28 de plaatsnaam Assen. Bij afrit 32 (Assen) wordt het autoverkeer van de A28 afgeleid de Haarweg op. Onderaan deze afrit staat het TT Circuit op de bewegwijzering. Vanuit het oosten (N33) geldt hetzelfde. Ook vanaf de autoweg N33 worden automobilisten bij afrit 32 van de weg geleid en onderaan de afritten staat de verwijzing naar de parkeerplaatsen op de bewegwijzering.

Doorrijden vanuit Groningen en de N33 richting afrit 31A is niet mogelijk. Gedurende de 3 dagen van de TT is namelijk de westelijke afrit 31A (A28 vanuit het noorden) afgesloten. Enkel op zondagmiddag wordt deze afrit opengesteld voor motoren die moeten keren.

Openbaar vervoer tijdens de TT-Assen
Om het circuit te bereiken worden er voldoende bussen ingezet tussen station Assen en TT Circuit Assen om alle bezoekers te vervoeren. De NS zet extra lange treinen in. Mensen die met de trein reizen, dienen de NS-reisplanner te raadplegen voor de actuele reistijden.

Afvoer van het verkeer
De afvoer van het verkeer verloopt dit jaar anders dan voorgaande jaren. Elk parkeerterrein heeft zijn eigen afvoerroute om zoveel mogelijk het verkeer te spreiden. Zet hierbij de navigatie uit en volg de bebording. Motoren in noordelijke (A28) of oostelijke richting (N33) kunnen bij afrit 31A keren.

Samenwerking organisatie TT-Assen
Rijkswaterstaat zet weginspecteurs in en op de wegen naar het TT Circuit Assen worden de routes via borden aangegeven. De organisatie van de TT-Assen zet daarnaast extra verkeersregelaars in op de toeleidende routes en op de parkeerplaatsen. Tot slot staan op diverse locaties camera’s opgesteld die een goed overzicht geven van de actuele verkeerssituatie. Dit alles om het verkeer in goede banen te leiden.

TT-Assen actuele verkeerstips
Weggebruikers worden via het twitteraccount TrafficTTAssen van actuele verkeerstips voorzien. Hierbij geldt uiteraard het advies dat deze berichten alleen handsfree gelezen mogen worden.

Deel deze pagina

Artikel delen: