Ouder- & kindfeest Home-Start beleeft een geslaagde eerste editie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Ouder- & kindfeest Home-Start beleeft een geslaagde eerste editie

Gisterenmiddag organiseerde Home-Start het Ouder- & Kindfeest in de Trefkoele, om te vieren dat Home-Start landelijk 25 jaar bestaat en in Dalfsen nu 1 jaar. Een goede reden voor een feestje en een mooi moment om Home-Start wat bekender te maken onder de Dalfsenaren.

Het was spannend hoeveel gezinnen op het feest zouden afkomen. Het is een warme week en veel kinderen zoeken verkoeling bij een zwembad. Ondanks het warme weer, begonnen de coördinator en vrijwilligers van Home-Start vol goede moed zowel binnen als buiten, de Trefkoele te versieren. Al snel kwamen de eerste nieuwsgierigen langsgelopen die zich afvroegen wat voor feest er straks van start zal gaan en zich afvroegen; wat is Home-Start eigenlijk? In het kort werd dan verteld dat Home-Start een wereldwijd programma is waarbij ouders andere ouders een steuntje in de rug bieden. Opvoeden is immers geen gemakkelijke taak. ‘Nou, vroeger hadden moeders wel 10 kinderen’ gaf een voorbijganger aan. Dat klopt inderdaad, maar ook toen hadden moeders het niet altijd gemakkelijk. ‘Een kopje koffie drinken met de buurvrouw of even met haar sparren, dat was voldoende’ ging de voorbijganger verder. En dat is mooi dat ze dit aangeeft. Want vroeger was dit contact met buren en familie nog vanzelfsprekend. Je ging inderdaad bij elkaar op de koffie en hielp elkaar waar kon. Maar in deze huidige tijd, is iedereen vaak erg druk en uiteindelijk vooral op zichzelf aangewezen. Hoe mooi is het dan, dat een vrijwilliger van Home-Start deze gemiste buurvrouw kan zijn? Ongeveer een jaar lang zal de vrijwilliger als maatje voor de ouder, wekelijks langsgaan. De ouder geeft vervolgens aan waar hij of zij behoefte aan heeft. Dit kan puur dat kopje koffie drinken zijn, erop uit gaan met of zonder de kinderen of samen kijken hoe het netwerk vergroot kan worden.

De eerste kinderen arriveerden al voor aankomsttijd op het feest en het kon dus beginnen! Lasergamen was ontzettend populair en op de tweede plaats kwam duidelijk het schminken. Vrolijk geverfde gezichtjes, huppelden van spel naar spel. Er zijn lekkere cakejes gedecoreerd, prachtige schilderijtjes gemaakt en een heleboel vlaggetjes versierd. Deze zullen komen te hangen aan de langste vlaggetjeslijn ter wereld. Samen met de vlaggetjes van duizenden kinderen uit heel Nederland. Wethouder Jan Uitslag heeft ook nog even zijn gezicht laten zien. Al met al hebben zowel de kinderen als de ouders en vrijwilligers een gezellige middag gehad. En daarmee kunnen we concluderen dat het geslaagd was!

Interesse in Home-Start? Bel of mail met de coördinator van Dalfsen, Jonne de Hoop via home-startdalfsen@stdekern.nl en 06-32452313.

Foto's 3
Ouder- & kindfeest Home-Start beleeft een geslaagde eerste editie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Ouder- & kindfeest Home-Start beleeft een geslaagde eerste editie - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: