Drie kapsters Salon Images door naar nationale finale TrendVision Award

Drie kapsters Salon Images door naar nationale finale TrendVision Award

Nieuwleusen – Vakmanschap en talent. Het zijn de benodigde ingrediënten om deel te kunnen nemen aan de TrendVision Award, een internationaal event voor kappers, georganiseerd door Wella Professionals. Sabine Versteeg, eigenaresse van Salon Images, en twee medewerkers: Joëla Sukaldi en Jeanine Huisjes zijn door naar de nationale finale in oktober. In februari vindt de internationale editie plaats.

Om hun skills zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen, nemen de kapsters in september deel aan een tweedaags trainingsprogramma in de Nederlandse Wella Studio met onder andere Luke Benson, stylist en ‘hair dresser of the year’ in Engeland.

We creëren elk ons eigen concept

“We zijn ons al langzaam aan het voorbereiden,” vertelt Sabine. “We creëren elk ons eigen moodboard en op die manier ontstaat een persoonlijk concept. Het gaat immers niet alleen om het kapsel, ook de styling en visagie telt mee. Er moet een totaalplaatje ontstaan.”

De deelneemster moeten zich bewijzen op het gebied van kleur en creativiteit om uit te blinken in de creative-vision categorie. Winnaars van iedere categorie gaan door naar de internationale finale.

We horen bij de beste kappers van Nederland

Sabine: “Onze salon doet nu voor het zesde jaar mee. We zijn er steeds bij en zijn elk jaar heel actief om onszelf verder te ontwikkelen. We behoren tot de groep kappers die zich de beste van Nederland mogen noemen. Heel extreem hoeft het stilistisch niet te zijn, maar een van de eisen van de jury om in de prijzen te vallen is wel dat ‘je er naar moet willen blijven kijken’. Het moet dus een bijzonder inspirerend of uitdagend kapsel zijn.”

Als kijker kun je de competitie via internet volgen. Er kijken miljoenen mensen naar de show. Waar de shows dit jaar worden gehouden en de exacte data worden later bekend gemaakt.

Artikel delen: