Theatervoorstelling Het Laatste Woord - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Theatervoorstelling Het Laatste Woord

LEMELERVELD – In de theatervoorstelling ‘Het Laatste Woord – over sterven, de dood en daarna’ deelt Marleen Bode haar ervaringen met en kijk op de dood op een heldere, soms confronterende maar ook humoristische wijze.

Mensen durven er vaak niet over te praten. De dood is taboe. Maar deze is wel onvermijdelijk en onontkoombaar! Je leven is als een kaars waarvan de vlam brandt zolang er maar genoeg kaarsvet is. We weten niet of we gezegend zijn met een dikke stompkaars, een waxinelichtje of iets daar tussenin. In elk geval is het, naar mijn idee, de bedoeling jouw eigen licht volop te laten schijnen in het leven.
Marleen Bode (1971) is uitvaartbegeleider, ceremoniespreker en trouwambtenaar en is vanuit haar theaterachtergrond 10 jaar werkzaam geweest als (trainings)actrice. Ze wordt door mensen omschreven als spontaan, nuchter, warm en eerlijk. Marleen maakte deze solovoorstelling voor mensen die bang zijn voor de dood, die boos zijn op de dood, die nieuwsgierig zijn naar de dood of gewoon een theatervoorstelling over dit onderwerp willen zien. De voorstelling is ook zeer geschikt voor het onderwijs, medewerkers van zorginstellingen, hospices, uitvaartcentra. Na de voorstelling is er gelegenheid om verder over dit onderwerp met elkaar in gesprek te gaan.
‘Het Laatste Woord’ is te zien op 17 oktober 2019 in het Hofje van Buisman in Lemelerveld. De avond wordt georganiseerd door ‘Zijn bij Sterven’. De voorstelling begint om 19.30 uur. Het Hofje opent haar deuren om 19.00 uur. Informatie en aanmelden kan via mail: info@zijnbijsterven.nl of telefonisch: 06-54687425 (Janny) / 06-12785588 (Melinda). Eigen bijdrage: € 12,50.

Foto 1
Artikel delen: