Inspirerende expositie Heileuvers - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Inspirerende expositie Heileuvers

DALMSHOLTE – Bij Heileuver is een mooie inspirerende expositie ingericht door de gebroeders Cor en Koos Bladt; een fotograaf en glazenier. De ingetogen foto’s van Cor schikken zich meesterlijk naast het uitbundige kleurrijke glaswerk van Koos.

De fotograaf Cor haalt zijn inspiratie uit muziek, architectuur en de natuur; als een getalenteerd observeerder vangt hij op meesterlijke wijze het licht en legt dit vast in zijn foto’s. Het resultaat is bijna schilderachtig. Zijn vele reizen leveren prachtige  fotoboeken op die met recht onder de noemer kunst vallen. Erg boeiend zijn de werken in de blauwdruktechniek de zgn cyanotypie. De fotografiek-techniek daterende uit 1842 is een van de eerste methodes waarbij beeld op papier kon worden vastgelegd. De techniek wordt tegenwoordig veel gebruikt voor creatieve doeleinden. 20 Juli vertelt Cor het geheim van de meester.

In tegenstelling tot het stemmige stylistische fotografische  werk van Cor staat het kleurrijke uitbundige glaswerk van zijn broer Koos. Onder de naam Belaglaso ( Mooi glas) creëert Koos de meest fantastische objecten voor binnen en buiten, prachtige schalen en mooie sierraden. De techniek waarbinnen Koos werkt heet ‘Glasfusing’.  Glasfusing is een techniek die veel in de glaskunst wordt gebruikt; stukjes of reepjes glas van dezelfde of verschillende kleur worden samengevoegd en gedeeltelijk versmolten in een speciale glasoven. Versmelting van diverse basiskleuren zorgen weer voor een nieuwe kleur. Vanuit zijn atelier in het Groningse Garnwerd vindt zijn werk gretig aftrek in de rest van het land.

De expositie duurt van 25 juli t/m 24 augustus en is gedurende de openingstijden van de galerie te bezoeken. Op zaterdag 20 juli is er een ‘Meet en Greet” met de kunstenaars. Van 13.30 tot 16.00 vertellen Cor en Koos graag over hun werk. Welkom om daarbij aanwezig te zijn. Vrij toegankelijk en men hoeft zich niet vooraf aan te melden. Voor een hapje en een drankje wordt gezorgd.

Voor meer informatie zie  www.corbladt-fotografie.com   en www.belaglaso.nl .. Een mooie expositie waar men even voor omfietst.of omrijdt.

Heileuver, Koeien Kaas en Kunst maandag tm vrijdag van 9.00 tot 18.00 zaterdag 9.00 tot 17.00. Zondag gesloten.

Artikel delen:
Foto 1