YogaFarm opent haar deuren deze zomer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

YogaFarm opent haar deuren deze zomer

DALFSEN – STERREBOS – Na jaren lang verschillende locaties in Hoonhorst en Dalfsen te hebben gehuurd om mijn yogalessen te geven, is het nu eindelijk zover! Aan de rand van het Sterrebos, kan nu iedereen deelnemen aan verschillende yogalessen en activiteiten, langskomen voor een healing en genieten van de natuur.

Op dit moment wordt de een bestaande ruimte aan de Sterrebosweg 1 met behulp van gerecyclede en ecologische materialen verbouwd tot een mooie ruimte voor yoga, meditatie, healing, natuureducatie en aanverwante activiteiten. Deze ruimte zal officieel geopend worden op in het weekend van 30, 31 augustus en 1 september. Tot die tijd, deze zomer, zullen de activiteiten buiten of in een overdekte ruimte plaatsvinden.

De reguliere yogalessen worden in de week van 15 tot en met 18 juli voor het laatst aangeboden en starten weer in de week van 2 tot en met 5 september. Er worden op drie avonden in de week en op de donderdagochtend groepslessen aangeboden, in een groep van maximaal 10 personen (voor het lesrooster check www.yogafarm.nl/yoga/lessen/).

Ook is er een speciale 65+ yogales op de donderdagochtend en een healing yogales op de dinsdagochtend, voor mensen met tijdelijke (bv. in een kankertraject) of chronische fysieke klachten.
Elke tweede vrijdagavond in de maand is er yoga nidra (een techniek voor diepteontspanning) en iedere laatste vrijdag van de maand vindt er een begeleide meditatie plaats.

Tijdens de zomerstop, in de maand augustus bied ik op alle woensdagavonden van 19.30 tot 21.00 uur zomeryoga aan. Je kunt je per keer aanmelden en per les los betalen. En als je het leuk vindt om mee te helpen deze plek verder vorm te geven (bv. leemstuccen, schilder- en timmerwerk, tuin/boswerk), kun je opgeven voor de meewerkwoensdag. Van 12.30 tot 17.00 uur werk je dan mee aan verschillende klussen, waarna je een hapje mee kunt eten en gratis aan de yogales kunt deelnemen.

Op de website www.yogafarm.nl kun je meer informatie vinden over deze verschillende vormen van yoga en meditatie. Check daarnaast de agenda of schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle activiteiten die YogaFarm aanbiedt.

Om te vieren dat de yogaruimte gereed is en samen deze prachtige plek in te wijden organiseert YogaFarm, tijdens het openingsweekend van 30 augustus tot en met 1 september, verschillende activiteiten (meer info? check www.yogafarm.nl/agenda/):

• Vrijdag 30 augustus van 19.30 tot 21.00 uur: nieuwe maanmeditatie
Begeleide meditatie in de energie van de nieuwe maan. De energie van de nieuwe maan helpt je met een uitstekende start van een nieuwe fase. Ben je toe aan iets nieuws, laat de maan je helpen. Tijdens deze meditatie avond begeleid ik je, aan de hand van simpele oefeningen en voorbeelden in het meditatieproces. Daardoor kun je het makkelijker implementeren in je dagelijkse leven en zul je merken dat het je leven verrijkt.

• Zaterdag 31 augustus van 9.30 tot 12.00 uur: verdieping in ademhaling
Goed en volledig ademen is essentieel in ons dagelijks leven. Daarom neem ik je tijdens deze verdiepingsochtend mee in de wereld van de adem, ook wel prana/ levensenergie genoemd. Achtergrondinformatie, afgewisseld met oefeningen (ook wel pranayama genoemd) zorgen ervoor dat je zelf kunt ervaren wat goed, volledig ademen met je doet.

• Zondag 1 september 19.00 tot 20.30 uur: ligconcert van Irene Sportel.
Irene Sportel (www.irenesportel.com) zal deze avond met haar prachtige stem, gitaar, handpan, klankschalen en allerlei kleine instrumenten een ligconcert verzorgen. Rol je matje uit, kom lekker liggen met een dekentje over je heen, sluit je ogen en laat de muziek als een deken over je heen vallen om volledig te genieten en ontspannen.

Foto's 2
YogaFarm opent haar deuren deze zomer - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: