Vrijwilliger van de maand juli 2019

Vrijwilliger van de maand juli 2019

DALFSEN – Fien Klein Koerkamp woont samen met haar man Jan in Hessum, gemeente Dalfsen. Haar boodschappen doet ze in Dalfsen, maar haar sociale netwerk heeft ze in Vilsteren. Zij is daar zeer betrokken bij de kerk.

Ze is er bijna 20 jaar koster en doet dat werk met veel passie en inzet. Het versieren van de kerk met bloemen heeft ze al langer gedaan. Daarvoor zijn nu weer anderen actief.

Als koster heeft ze de zorg voor de kaarsen, de liturgische kleuren, de sacristie, de voorbereiding voor de dienst, de koffie, en zo voort. Veel verschillende dingen die allemaal steeds weer op orde moeten zijn. Je moet eigenlijk altijd beschikbaar en paraat zijn om de nodige zorg te kunnen leveren.

Naast deze taak bezocht ze tot voor kort ook twee ouderen; om hen de communie te brengen, om een praatje te maken, even gezelschap te houden, met de auto ergens naar toe te brengen en te helpen waar daar nodig is. Dit werk doet ze met veel liefde en trouw.

Fien is ook betrokken bij Vilsteren Bruist!, het jaarlijkse feest in Vilsteren. Ze helpt dan bij het versieren van de schuur en het verkopen van koffie en krentenbrood. Het versieren gebeurt met bloemen uit eigen tuin en uit de berm.

Voor Fien geldt: wat ze doet, doet ze graag.

Er is echter een probleem ontstaan. Sinds een paar jaar heeft Fien een probleem met haar voeten waardoor ze er vanwege de pijn bijna niet meer op kan staan. Dit beperkt haar enorm, wat haar heel erg spijt. Ze zou wel meer willen doen, want ze vindt het fijn om er voor mensen te zijn!

Zittend kan ze nog best wel veel doen èn haar man Jan helpt haar waar zij het niet meer kan.

Zo kunnen ze samen hopelijk nog heel veel doen.

Tekst en foto: Jaap Hadders

Artikel delen: