Boerderijvieringen Lemelerveld en Duofiets Vilsteren genomineerd voor Ariënsprijs - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Boerderijvieringen Lemelerveld en Duofiets Vilsteren genomineerd voor Ariënsprijs

OVERIJSSEL – Twee diaconale projecten in respectievelijk Lemelerveld en Vilsteren maken kans op de Ariënsprijs voor Diaconie. Deze wordt elke drie jaar uitgereikt.

De genomineerden zijn de boerderijvieringen in Lemelerveld en de duofiets in Vilsteren, allebei projecten die gericht zijn op zorg en barmhartigheid, verzoening en vergeving of gerechtigheid. De Ariënsprijs werd voor het eerst in 2002 uitgereikt en is een initiatief van het Aartsbisdom Utrecht.

De duofiets in Vilsteren, onder meer bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan, kwam er in 2018 dankzij Dania Veltmaat en Willie Koerhuis. De fiets staat gestald bij herberg De Klomp en wordt met grote regelmaat gebruikt.

Om de zorgen van de boeren onder de aandacht te brengen introduceerde de Heilig Hart Parochie in Lemelerveld een kleine tien jaar terug de zogenoemde boerderijvieringen. Deze worden altijd druk bezocht door zowel boeren, burgers en buitenlui.
Met vijftien genomineerden is onze provincie goed vertegenwoordigd.

In totaal gaat het gaat om 31 projecten uit het aartsbisdom Utrecht, dat de provincies Utrecht en een groot deel van Overijssel, Gelderland en Flevoland omvat. Er is een juryprijs, maar ook het publiek kan een stem uitbrengen. Tot en met 30 september kan er worden gestemd. De uitslag van de publieksstemming wordt bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de Ariënsprijs voor Diaconie op 12 oktober in het Titus Brandsmahuis in Deventer.

De prijs is vernoemd naar priester Alphons Ariëns die in de vorige eeuw een grote betrokkenheid toonde bij in armoede verkerende arbeidersgezinnen in Twente.

Stemmen Ariens publieksprijs.

Artikel delen: