Viering 75 jaar bevrijding - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Viering 75 jaar bevrijding

DALFSEN – Werkgroep bezig met de voorbereiding van de viering in de gemeente Dalfsen van 75 jaar bevrijding. In Dalfsen is een werkgroep aan de slag gegaan met het voorbereiden van activiteiten rond 75 jaar bevrijding. In het seizoen 2019/2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Zowel landelijk als in de provincie Overijssel wordt hier veel aandacht aan besteed, met name in het voorjaar van 2020.

In Dalfsen is een werkgroep gevormd met vertegenwoordigers van verschillende organisaties, waaronder de bibliotheek, de Historische Kring, Saam Welzijn, de gemeente en de Trefkoele+. Zij bestrijkt het gebied van de oude gemeente Dalfsen, dus inclusief de kernen Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen. Nieuwleusen kent een eigen werkgroep. De Dalfser werkgroep werkt aan een jubileumprogramma. De werkgroep heeft een coördinerende rol, zodat alle activiteiten zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd.

Het lustrumjaar rond 75 jaar bevrijding loopt in Nederland van september 2019 t/m oktober 2020. De meeste activiteiten in Dalfsen en de andere 3 kernen vinden plaats van begin april 2020 t/m half mei 2020.
Heeft u ideeën over activiteiten die aansluiten bij het thema 75 jaar bevrijding, laat het weten via het mailadres: 75jaarbevrijding@historischekringdalfsen.nl

Foto's 2
Viering 75 jaar bevrijding - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: