Ruben Slot Triathlon Alp d`Huez - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Ruben Slot Triathlon Alp d`Huez

DALFSEN –  FRANSE ALPEN – Podiumplek bij junioren en eerste Nederlander. Met het mooie decor van de Franse Alpen op de achtergrond vormen de 21 bochten van de Alp d`Huez een prachtig parcours voor een triathlon. Eerst 1200 meter zwemmen in een stuwmeer, vervolgens fietsen naar de voet van de Alp om vervolgens na de beklimming ook nog eens 7km te rennen op hoogte. Een niet gewone wedstrijd voor de 19 jarige Ruben Slot.

Met een sterk zwemonderdeel begon De Dalfsenaar aan wat voor hem normaliter het sterkste onderdeel is, het fietsen. Op de vlakke aanlooproute moest hij wat inleveren op de concurrentie, maar door sterk te klimmen wist hij zijn derde plek bij de junioren te bemachtigen. In het zware looponderdeel behield hij deze positie.

De triathlon Alp d`Huez kent traditioneel veel Nederlandse deelnemers, mooi was het dat Ruben ook de snelste Nederlander was.

Volgende wedstrijd is het Europees kampioenschap off the road Triathlon in Tsjechië, deze staat 3 augustus op het programma waarna Ruben 11 augustus in Riga deelneemt aan de European junior cup wedstrijd aldaar.

 

Artikel delen:
Foto 1