Oranjefeesten Nieuwleusen 2019

NIEUWLEUSEN – Het programma voor de Oranjefeesten 2019 in Nieuwleusen is bekend en de organisatie maakt zich op voor een nieuwe editie van de jaarlijkse feestweek in het dorp, dit jaar van zondag 1 t/m zaterdag september.

Belangrijkste wijziging ten opzichte van vorig jaar: tickets voor de betaalde onderdelen in het programma zijn enkel in de voorverkoop verkrijgbaar. Dit kan zowel fysiek (bij Klinge Tweewielers en de Readshop) als online via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl. Dit betekent dus dat het met ingang van dit jaar niet langer mogelijk is op het terrein zelf aan de kassa nog tickets te kopen. Wel is de voorverkoop geopend tot een uur voor aanvang (online) en tot op de dag zelf via de bovenstaande fysieke verkooppunten.

 

Het programma begint ook dit jaar met de kerkdienst in de feesttent, op zondagochtend 1 september, georganiseerd door de samenwerkende kerken. ’s Middags vervolgen we het programma met een darttoernooi in de tent. Om in te schrijven en informatie over aanvangstijden is te vinden op onze website: www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl.

 

Nieuw dit jaar is een splitsing van het programma op woensdagavond. Al jaren is het moeilijk een passend programma voor zowel artiest als publiek te vinden in de feesttent. Daarom is dit jaar gekozen voor een alternatieve locatie voor de cabaretavond op woensdag. We zijn blij om aan te kondigen dat Kampman & co een voorstelling komt geven in Kulturhus de Spil. Aanvang van deze avond is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De avond wordt geopend door onze burgemeester Erica van Lenthe.

Diezelfde avond, maar dan in de feesttent, organiseren we een Pubquiz! Een leuke avond waarin je met jouw team (van 5 personen) kan strijden in een uitgebreid samengestelde quiz. Inschrijven kan alleen van tevoren via www.oranjevereniging-nieuwleusen.nl, inschrijfgeld 5 euro per team. Het inschrijfgeld komt in zijn geheel ten goede aan het goede doel van dit jaar: het Hosice Dalfsen.

 

Traditiegetrouw wordt op de maandag door AG’ 85 in samenwerking met Comité Unicef Nieuwleusen de jaarlijkse Oranjeloop georganiseerd. Op dinsdagavond is het tijd voor de jurering van alle versierde straten in het dorp. Wederom zijn er mooie geldprijzen te winnen en zien we weer uit naar de mooie creaties en de enorme gezelligheid in alle deelnemende straten. We nodigen alle inwoners uit om een rondje langs de prachtige straten te doen. Dit kan uiteraard de hele week, maar het leukst is het om dit op de dinsdagavond te doen.

 

Ook de rest van de week is het programma ongewijzigd met op woensdagmiddag de rommelmarkt met rondritten door het dorp door treintje Bello en eind van de middag Bossaball en de show en optocht met oude auto’s en tractoren. Op donderdag genieten de peuters en kleuters van een nieuwe voorstelling van Bultje en zijn vrienden, kan lokaal talent zich laten zien en horen in Nieuwleusen got Talent, gevolgd door de Grote Karaokeshow en nodigen wij alle ondernemers uit het dorp uit voor de Ondernemersborrel.

 

Op vrijdag komen alle basisschoolleerlingen om zich uit te leven op de vele kinderspelen. Wegens succes vorig jaar kan eenieder aan het begin van de avond tijdens de Concours d’Elegance alvast alle rodeovoertuigen te bewonderen die op zaterdag tijdens de autorodeo in actie komen. Uiteraard zowel op vrijdag- als zaterdagavond feest in de tent met op vrijdag de band Vangrail en op zaterdag de band Slamm! en de Poar Neem’n roadshow.

 

Net als voorgaande jaren geldt ook dit jaar tijdens de gehele feestweek ‘GEEN BANDJE, GEEN BIER’. Bij de ingang van de tent als ook bij de bar kan om legitimatie gevraagd worden en alcohol wordt alleen verstrekt aan personen boven de 18 jaar op vertoon van een geldig polsbandje. Let op: dit jaar is er voor het eerst geen bewaakte garderobe tijdens het Oranjefeest. Er zijn simpelweg te weinig vrijwilligers om de bemanning hiervan rond te krijgen en dus zijn er wel rekken om je jas op te hangen, maar is dit op eigen risico.

 

Al met al beloven de Oranjefeesten weer een week vol feestelijke activiteiten te worden, wees welkom op het feestterrein en in de -tent!

Artikel delen: