Vrijwilliger van de maand augustus 2019

Vrijwilliger van de maand augustus 2019

Deze keer is een bijzondere vriendengroep ‘vrijwilliger van de maand’: een groep jongeren die zich al jaren enthousiast inzet voor de organisatie van het Kinderdagkamperen in Nieuwleusen.

Elk jaar in de laatste week van de zomervakantie kunnen kinderen uit Nieuwleusen deelnemen aan een programma vol met spel, sport en creativiteit. Deze activiteit vindt plaats op initiatief van Saam Welzijn (voorheen SMON), maar de hele uitvoering is in handen van de vrijwilligers.

Via internet kunnen de kinderen uit groep 3 t\m 8 worden aangemeld. Er geldt een maximum van 60 kinderen, waardoor elk jaar een aantal kinderen moeten worden teleurgesteld. De belangstelling is namelijk groot, zonder enige reclame door de organisatie.

De kinderen gaan van dinsdag tot en met vrijdag met de bus naar het terrein van de Scouting in Ommen. De organisatie heeft daar een programma gekoppeld aan een thema. Dit jaar is dat “Jungle”.

Namens de vriendengroep vertellen Florieke en Henry Veijer, Lisanne Aalbers, Nathalie Harke, Jordi ten Kate en Erik van Duren over het plezier dat zij beleven aan dit vrijwilligerswerk. Het geeft heel veel voldoening, de onderlinge sfeer is goed en als groep hebben ze ook hun eigen plezier. Veel van hen doen al jaren mee aan deze organisatie. Florieke bijvoorbeeld gaat voor de 12e keer mee en Erik is al in de vorige eeuw begonnen. Hij gaat de komende tijd dan ook het speldje voor vrijwilliger van de maand dragen.

Verschillende jongeren uit de groep hebben onder meer door hun werk niet meer zo veel tijd om dit werk te blijven doen. Er is daarom dringend behoefte aan een weer jongere groep. Daarbij kun je denken aan jongeren die studeren of aan het eind van de middelbare schooltijd zitten, die dus zelf ook nog een lange zomervakantie hebben. Zoals de huidige groep zegt: “Het is erg leuk om te doen, het geeft voldoening en je krijgt er waardering voor. Het is een prachtige ervaring en bij sommige opleidingen levert het zelfs studiepunten op.

Je bent binnen de kortste tijd een BN-er in Nieuwleusen”.
Je kunt je individueel, maar –nog leuker- als groep aanmelden via Facebook of E-mail (kinderdagkamperen@gmail.com). Als je twijfelt of het wat voor je is, kun je een dag meegaan ervaren wat het is.

Artikel delen: