Ruben Slot vierde - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Ruben Slot vierde

DALFSEN –  Ruben Slot vierde bij Europees Kampioenschap Cross Triathlon. Zaterdag 4 augustus vond in het stadje Prachatice in Tsjechië het Europees Kampioenschap Cross Triathlon plaats: 1,5km zwemmen in open water, 35km mountainbiken en ruim 10km hardlopen.

 

Het fietsen en hardlopen vond plaats op een zwaar heuvelachtig parcours onder regenachtige omstandigheden. Dalfsenaar Ruben Slot deed als junior mee aan deze zware wedstrijd met afstanden die normaliter (in Nederland) nog niet door junioren worden afgelegd.

 

Na een zeer sterk zwemonderdeel wist Ruben bij het fietsen een derde plek te consolideren. Helaas verloor hij 1 positie bij het hardlopen, waarmee hij na bijna 3 uur inspanning als vierde eindigde.

 

Vorige week wist Ruben Slot de derde plek bij de Triathlon Alp d’Huez te bemachtigen. Komend weekend raced hij in Riga als onderdeel van de Europese junior cup. Overigens neemt hij 18 augustus ook deel in Lemelerveld bij de Sukerbieten Triathlon die hij de afgelopen jaren op zijn naam wist te zetten.

 

Artikel delen:
Foto 1