Politie zoekt met gerichte sms-bom naar getuigen

Politie zoekt met gerichte sms-bom naar getuigen

NIEUWLEUSEN – Politie zoekt met gerichte sms-bom naar getuigen van woningbrand Zwartewaterland. De politie en brandweer reageerden op zondag 14 juli om rond 05.15 uur op een melding van een woningbrand in een woning aan het Zwartewaterland in Nieuwleusen. Bij deze brand kwam een 22-jarige man om het leven. De politie beschikt over aanwijzingen voor brandstichting.

Op 30 juli meldde de politie dat een minderjarige jongeman als verdachte was aangehouden.

Eerdere getuigenoproep

Op 25 juli jl. deed de recherche al een oproep aan getuigen zich te melden. Via politie.nl en social media werd deze oproep verspreid.

Herhaalde getuigenoproep aan een specifieke geografische doelgroep middels een SMS-Bom

Uit door de politie opgevraagde informatie van gsm-providers is ons gebleken dat uw tel nr op zondag 14 juli 2019 tussen 03.00-09.00 uur actief was in Nieuwleusen of directe omgeving. De politie heeft belangstelling voor bijzonderheden die eventueel door u gezien zijn in de directe nabijheid van de woning rondom het tijdstip van de brand. Wij komen dan graag met u in contact. Dit kan door te bellen met telefoonnummer 0900-8844 of een bericht te sturen naar tgo-mali.oost-nederland@politie.nl. U kunt ook anoniem uw melding doorgeven via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800-7000

SMS-bom

In overleg met het Openbaar Ministerie is besloten om een SMS-bom te versturen. Dat houdt in dat alle mobiele nummers die rond deze datum en tijd in die omgeving van Nieuwleusen waren, een sms hebben ontvangen. In de sms wordt een korte oproep geplaatst en een directe link naar onze hulpvraag op politie.nl. De politie hoopt op deze wijze in contact te komen met mensen die meer gezien of gehoord maar nog geen contact met de politie hebben opgenomen.

 

Foto 1
Artikel delen: