Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid

Je leert in deze cursus stap voor stap hoe je handig en veilig informatie kunt vinden en hoe je digitaal iets bij de overheid regelt. Hoe vraag je een DigiD aan en hoe gebruik je die? De websites van bijvoorbeeld de gemeente, het UWV en de Belastingdienst komen aan de orde.

Deze cursus gaat over hoe u met DigiD (uw digitale paspoort) omgaat. U leert hoe u dit instrument kunt gebruiken om uw persoonlijke leven en uw administratie op orde te houden.
Dit is een perfecte cursus als u er nog niet zo vaak mee te maken hebt gehad – of helemaal geen DigiD hebt. Maar ook als u vragen heeft over uw DigiD en u zich niet zo heel zeker voelt in het gebruik.
Wel is het handig dat u zich al een beetje thuis voelt op uw pc, laptop of tablet en iets kunt opzoeken op internet. Als u daar twijfels over heeft, hebben we vast een aanbod op maat om u op een goed moment zelfstandig met uw DigiD te laten werken. Laat daarom in dat geval uw belangstelling weten of stel uw vragen. De contactgegevens vindt u hieronder.

De cursus bestaat uit drie dagdelen.
In Lemelerveld is de cursus op vrijdagmiddag 13, 20 en 27 september, telkens van 14.00 tot 16.00 uur in Kulturhus de Mozaïek (grote zaal).
In Nieuwleusen is de cursus op vrijdagmorgen 6, 13 en 20 september, telkens van 10.00 tot 12.00 uur in de Spil (lesruimte bibliotheek).
In Dalfsen is de cursus op woensdagmiddag 4, 11 en 18 december van 14.00 uur tot 16.00 uur in de Trefkoele+ (Bukkumzaal).
Uw aanmelding kan telefonisch, via de mail of via de website van de bibliotheek: https://www.bibliotheekdalfsen.nl/ontdek-de-bieb/detail/657-cursussen
En vragen om toelichting kan natuurlijk ook! Bel daarvoor naar 0529-432413 of mail naar info@bibliotheekdalfsen.nl.

Artikel delen:
Video 1
Video: Digisterker infomercial NL ondertiteld
Foto's 2
Digisterker: leer omgaan met de digitale overheid - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto