de Nacht van de Vleermuis - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

de Nacht van de Vleermuis

ZALNE – IVN doet méé met de Nacht van de Vleermuis, op Boschwijk en Zalné. Kom je mee wandelen langs Wetering en golfbaan, iets ontdekken over de geschiedenis van landgoed Boschwijk én, na zonsondergang, de vleermuizen beleven?

 

Dat is onze invulling van “Bat Night”, de “Nacht van de Vleermuis”, die in het laatste hele weekend van augustus in Nederland, maar ook in veel Europese landen wordt georganiseerd. Daarom is er in Zwolle op vrijdagavond 23 augustus een excursie met speciale aandacht voor deze zoogdieren.

 

Vleermuizen zijn niet raar, ze zijn hééééél bijzonder!, weten de gidsen. In de schemering kan je ze, weersafhankelijk, op speciale plekken langs zien vliegen.  Maar vanavond kan je ze ook HOREN met behulp van Batdetectors, die de gidsen bij zich hebben. Natuurlijk gaan we op zoek naar verschillende soorten vleermuizen en vertellen we over de leefwijze van deze fascinerende nachtdieren.

 

Geef je op via ivnexcursies@ivnzwolle.nl. Er kunnen max. 20 mensen mee en ‘vol is vol’. Ook geschikt voor geïnteresseerde kinderen vanaf groep 7.

De route van rond de 3,5 km start om 19.30 uur aan het Selhortspad, voorbij Heinoseweg 5 in Zwolle en eindigt ongeveer 2,5 uur later. De excursie is gratis, een vrijwillige bijdrage voor IVN Zwolle wordt op prijs gesteld. Zie ook ivnzwolle.nl .

Foto 1
Artikel delen: