OpStap op de Lemelerberg - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

OpStap op de Lemelerberg

LEMELERBERG – Op donderdag 22 augustus om 19.00 uur verzorgt Landschap Overijssel een ‘OpStap’ excursie op de Lemelerberg. Onder leiding van een natuurgids Bram Jongsma, kunt u een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied. De wandeling start bij het Restaurant op de Lemelerberg, Kerkweg 32 in Lemele.

 

De wandeling duurt zo’n 2,5 uur. De kosten zijn € 5, – per volwassene en € 2,50 per kind. Als u donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 Landschappen, dan neemt u op vertoon van uw pasje gratis deel. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Vlakbij Ommen ligt Natura2000 gebied de Lemelerberg. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kunt u genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens. Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 200 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder andere veel vogelsoorten zoals boomleeuwerik en boompieper. Zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied. Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers. Onderweg krijgt u van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna. U bent van harte welkom op deze excursie.

Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl/opstap2019

Artikel delen: