Schrijf je in voor de Fakkert Mini Triatlon - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Schrijf je in voor de Fakkert Mini Triatlon

HEINO – Een triathlon klinkt eigenlijk wel heel sportief en heeft de stempel dat het alleen voor hele getrainde mensen geschikt is. Het tegendeel bewijst Vrienden van De Tippe al zeven jaar dat je ook “ongetraind” kan deelnemen aan een mini triathlon of in groepsverband kan deelnemen. Zaterdag 31 augustus vindt alweer de zevende editie van de Fakkert Diervoeders mini triatlon plaats en de inschrijving is inmiddels gestart.

De minitriatlon ook wel “Sprint”triatlon genoemd start vanaf 9.00 uur en duurt tot ongeveer 13.00 uur. Deelnemers krijgen eerst 500 meter zwemmen, 22,5 kilometer fietsen en als laatste 5 kilometer hardlopen voor de kiezen. “We hebben gekozen voor dezelfde route als vorig jaar. Na 20 baantjes gezwommen te hebben, klimmen de deelnemers op de fiets en rijden richting Laag Zuthem, langs het Overijssels Kanaal en via de Haarweg gaan de fietsers weer terug richting het zwembad. Daarna gaat het hardloop parcours richting de Rozendaelseweg, Stationsweg en de Bendijksweg ”, vertelt de organisatie. Het gehele parcours is bepijld, maar niet afgesloten van verkeer. Gelukkig zijn er vele verkeersregelaars aanwezig die op risicovolle kruispunten de weg voor de deelnemers vrijhouden. De organisatie wijst er wel op dat een fietshelm verplicht is.

Estafette
De minitriatlon in Heino heeft een hoog gezelligheidsgehalte. Het doel van de organisatie is dat de recreant zich happy moet voelen met het concept. En dat een verdwaalde triatleet aan de top meedoet is helemaal prima. Het mooie aan de minitriatlon in Heino is dat je ook als teams in een estafettevorm kan starten. Één deelnemer zwemt, één deelnemer fietst en één deelnemer loopt. Deze estafette is vooral leuk onder vriendengroepen en familie.

Opgeven
De organisatie van deze minitriatlon heeft slechts 100 startplekken te vergeven. Vooraf inschrijven is daarom noodzakelijk. Deelname is € 10,- per deelnemer en in estafettevorm € 6,- per deelnemer. Opgeven kan op www.mijninschrijving.nl Iedere deelnemer krijgt een leuk aandenken.

Foto 1
Artikel delen: