Cheque voor hospice  van computerclub - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Cheque voor hospice van computerclub

DALFSEN – Het bestuur van SCD overhandigd de cheque aan de coördinatoren en  Vrienden van het Hospice te Dalfsen. De Senioren Computerclub Dalfsen heft zich op. Sinds begin van deze eeuw (2003) bestond er in de gemeente de Senioren Computerclub Dalfsen (SCD).

Opgericht door ouderen, als een particulier initiatief naar het idee van de helaas overleden Dalfsenaar Henk Brilman.

Ouderen werden geconfronteerd met een als maar groter wordende digitalisering van de maatschappij. Hulp daarbij was erg nodig en na een cursus bij toenmalig Welzijn Ouderen bleek de inloop die wekelijks door de SCD werd georganiseerd, ook in vele jaren daarna nog erg waardevol.

Echter, de oudere van vandaag de dag die het arbeidsproces verlaat heeft over het algemeen wel eens iets met een digitaal apparaat te maken gehad. Al is het maar het invoeren van artikelen om voorraad te beheren.

Kinderen en kleinkinderen zijn graag bereid ouders en grootouders te “helpen”. Hoewel, dat helpen is soms erg kort door de bocht.

Meer aandacht en vooral tijd om dieper op het leren omgaan met, is er vaak niet. Die tijd hebben de leden altijd tijdens de inloopmomenten gekregen. De jaren vorderden en de club werd ermee geconfronteerd dat het digitaal bezig zijn richting hobby’s bewoog. Hoe kan ik muziek onder mijn fotoserie krijgen. Kortom, meer individueel gericht. In groepsverband met de basisbeginselen bezig zijn kwam minder en minder voor.

Toen de bibliotheken in Nederland en dus ook in Dalfsen-Nieuwleusen zich gingen bezighouden met de digitale vaardigheden was het een logische gedachte voor de club om zich daarbij aan te sluiten. Sinds vorig jaar is er een goede samenwerking ontstaan en worden met vormen als Klik & Tik, Digisterker en DigD velen en niet alleen maar ouderen op de digitale snelweg gebracht.

Dit voorjaar, tijdens de ledenvergadering van 15 mei, werd de club formeel opgeheven.

Aan de vergadering werd voorgesteld om van het kassaldo een schenking aan een goed doel te doen, waarbij het hospice binnen de gemeente voor ieder zeer acceptabel bleek.

Het is daarom dat met een goed gevoel een cheque ter waarde van € 2.150,00 kon worden overhandigd.

 

Foto 1
Artikel delen: