Vechtdal Wandeldag 14 september 2019

Vechtdal Wandeldag 14 september 2019

DALFSEN – Loop mee met de Vechtdal Wandeldag en steun zo de strijd tegen de ziekte ALS. Op zaterdag 14 september wordt in Dalfsen de Vechtdal Wandeldag * georganiseerd. Samen lopen voor een wereld zonder ALS.

Het Team Dalfsen heeft prachtige wandelingen uitgezet over de vijf landgoederen aan de zuidkant van de Vecht: Rechteren, Den Berg, Den Aalshorst,  Sterrebos, Mataram en de Horte.
Op deze tweede zaterdag in september is dit de mogelijkheid om van deze landgoederen bij Dalfsen te genieten. Elk jaar worden nieuwe wandelingen uitgezet. Tevens is het Monumentendag en het evenement – Proef Dalfsen- heeft weer een zeer afwisselend programma (www.proefdalfsen.nl) . Een prachtige dag om diverse activiteiten te combineren: na een heerlijke wandeling over de landgoederen naar de Open Monumenten en molens, of laat uzelf verrassen met een bezoek aan het bierfestival.

De wandelingen voeren over de schitterende eeuwenoude landgoederen Rechteren, Den Berg, Den Aalshorst, Mataram en de Horte. Stuk voor stuk monumenten die de moeite van het bezoeken meer dan waard zijn. Niet voor niets worden dit wel de parels van Dalfsen genoemd.

De afstanden van de wandelingen: 5, 10, 15 en 25 km. Natuurlijk kunnen bepaalde afstanden gecombineerd worden om zo bijvoorbeeld een lange wandeling van 40 km te maken. De route van 5 km is een speciale gezinswandeling.
Startplaats: café-restaurant Kappers, Kerkstraat 7, 7722LR Hoonhorst (gemeente Dalfsen).

Starttijden:
09.00 – 10.00 uur 25 km
09.00 – 11.00 uur 15 km
09.00 – 13.00 uur 10 km
09.00 – 13.00 uur 5 km (gezinswandeling)
Rustplaats:
Restauran tHet Boskamp is voor de diverse wandelingen de plek om even te rusten (Sterrebosweg 2, 7722 KG Dalfsen) en te proeven van gratis balkenbrij !

Inschrijven:
Op de startplaats café-restaurant Kapers in Hoonhorst (geen voorinschrijving)
Kosten: € 10,00 per persoon. Kinderen tot en met 15 jaar: gratis. De opbrengst van deze dag is geheel bestemd voor de stichting ALS. Samen lopen voor een toekomst waarin wel medicijnen voor ALS-patiënten beschikbaar zijn.

Organisatie:
ALS Team Dalfsen (www.teamdalfsen.nl).
Praktische zaken:
Honden zijn, mits aangelijnd, toegelaten.
Alle routes zijn uitgepeild en bij de start ontvangt u tevens een routebeschrijving

EHBO is aanwezig
Beloning: het goede gevoel dat u de strijd tegen de genadeloze ziekte ALS steunt en ook genoten hebt van het prachtige Vechtdal.
• Voorheen heette deze wandeling: Vechtdal Landgoederen Loop. Door het woord -loop- werd men op het verkeerde been gezet. Velen dachten aan hardlopen.

Artikel delen: