Nicky Snijder Nederlands kampioen - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Nicky Snijder Nederlands kampioen

NIEUWLEUSEN – Nicky Snijder lid van Hippisch Nieuwleusen is afgelopen vrijdag Nederlands kampioen geworden in de klasse Z1 dressuur met zijn paard Identity Sth. Nicky heeft een succesvol seizoen achter de rug, dus dan is dit wel een mooie “kers op de taart”.

Om deel te kunnen nemen aan de Hippiade moet je je eerst selecteren via de kringkampioenschappen en de Overijsselse kampioenschappen (Gallopade) hij heeft met meerdere paarden deelgenomen, ook in de klasse M1 ging het heel goed met Jackson Sth en Jongleur Sth, Jackson Sth werd 2e in zijn klasse op de Gallopade en Indentity Sth werd hij in Heeten Overijssels kampioen, met deze 2 had hij hiermee een startbewijs verdiend voor de Hippiade. Afgelopen weekend werd dit kampioenschap verreden op het KHNS-centrum in Ermelo, er moest eerst een proef gereden worden en de beste 15 combinaties mochten ‘s middags overrijden, Nicky kwam ‘s morgens al het beste uit de bus met 71,863 % , maar ‘s middags begon je weer met een schone lei, maar ook nu liep Identity een fijne proef, deze proef werd met 71,275% beloont en een 1e plaats en dus kampioen. Ook met Jackson reed hij ‘s morgens een hele goede proef, maar bij het overrijden had Jackson te veel spanning om hoog te kunnen eindigen.

Nicky heeft al vaker mogen deelnemen aan deze Hippiade, maar het was hem nog niet eerder gelukt om op het hoogste schavot te komen, dus extra mooi dat het nu wel een keer lukte.

Nicky werkt bij Stal Stouwehof in Hasselt, hier fokken ze dressuurpaarden, vandaar dat deze paarden Sth (Stouwehof) achter hun naam hebben, op 4 jarige leeftijd worden de paarden aangereden en Nicky leidt ze verder op en brengt ze uit op wedstrijden.

 

Ook Margaret Schep, Remy Schoemaker en Janine vd Berg van Hippisch Nieuwleusen mochten starten op de Hippiade, Margaret had nog een 15 prijs in de Z1 dressuur, Remy (L2 dressuur) en Janine (Z springen) vielen dit keer buiten de prijzen.

 

Foto 1
Artikel delen: