IJsclub Stokvisdennen klaar voor 32e Loopfestijn - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

IJsclub Stokvisdennen klaar voor 32e Loopfestijn

DALFSEN – IJsclub Stokvisdennen heeft de voorbereidingen achter de rug om van haar 32e uitgave een succes te maken op zaterdag 7 september. Voor de naam Loopfestijn, voorheen marathon van Dalfsen, is gekozen daar het voor alle leeftijden toegankelijk is. Voor de aller kleinsten is er de Jumbo-Kidsrun, de oudere jeugd kan zich uit gaan leven op de 2,5 km en de 5 km.

De getrainde atleten gaan voor een mooie tijd op de 10 km en de ½ marathon. Dit jaar heeft de KNAU, Loopfestijn is een officiële wedstrijd van de atletiek unie, het parcours opnieuw gecertificeerd. Op de centimeter nauwkeurig worden de afstanden gemeten. De organisatie staat niet stil, zo is er dit jaar op de 5 km een teamloop toegevoegd, 5 lopers lopen individueel hun tijden worden bij elkaar opgeteld het snelste team wint. Ook nieuw dit jaar is de wandeltocht langs de kunstroute in Dalfsen, zodat er echt voor alle leeftijden rondom de Trefkoele wat te beleven valt. Aanmelden voor de wandeltocht kan op de dag zelf van 15.00 uur tot 16.30 uur. Het inschrijfnummer is tevens lotnummer voor een leuke verloting tijdens de prijsuitreiking, die na de laatste loper op de ½ marathon zal zijn. Inschrijven voor de loopnummers op de 10km en ½ marathon kan tot 5 september, voor de overige afstanden op de dag zelf tot een half uur voor de start.

Onderweg zal muziek verzorgd worden door de Vechtboerties, Rambakkie , de Stuwzangers en bij de waterposten, op de Koepelalle, Vossersteeg, Kampmansweg, Hofsteeg en Brinkweg zal muziek klinken om de lopers op te zwepen naar een mooie prestatie. Na alle mooie prestatie zal de prijsuitreiking plaats vinden. De nieuwe rondemis Manon Knol, zal direct na de Kidsrun, start 15.00 uur, de drie snelste huldigen in beide leeftijdscategorieën. Vervolgens .starten om 15.30 uur  de 2,5 km en de 5 km, ook zei krijgen de zoenen en medaille van de rondemis direct na de laatste loper op de afstanden. Het startschot voor de 10 km en de ½ marathon zal om 16.30 uur klinken, prijsuitreiking ook na de laatste loper op de ½ marathon, zodat elke deelnemer zijn of haar verdiende aandacht krijgt.

Elk jaar gaat er van elke deelnemer €0,50 naar een goed doel, dit jaar  Hospice Dalfsen, mooi om te zien dat deelnemers ook vrijwillig geld storten voor dat goede doel.

Het evenement kan zeker niet zonder alle vrijwilligers die dit mogelijk kunnen maken, dank aan allen.

Info: https://www.loopfestijndalfsen.nl/

 

Foto's 2
IJsclub Stokvisdennen klaar voor 32e Loopfestijn - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: