Concours de Heideruiters uit Ommen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Concours de Heideruiters uit Ommen

HESSUM – Op 14 en 15 september organiseren de Ponyclub en de Landelijke Rijvereniging de Heideruiters uit Ommen hun jaarlijkse concours. Op het ruime terrein van de Fam. Kempers in Dalfsen aan de Tolhuisweg 10.

Zaterdag – Paarden
Op zaterdag is het de beurt aan de paarden. Bij het springen en de dressuur is het de finale wedstrijd van de Vechtdalcompetitie. Een serie van 4 wedstrijden die wordt verreden in Ommen, Dalfsen en Hoonhorst. Tevens is er de competitie om de Classic-Job Ommer dressuurbokaal. Deelnemers die starten op de wedstrijd van de Laarhoeveruiters en de Heideruiters in Ommen dingen mee om deze bokaal en een extra geldprijs.

Zondag – Pony’s
Rond 10 uur op zondag 15 september zijn de pony’s aan de beurt, er wordt dressuur gereden en gesprongen in alle klassen.
In de klasse BB en B zal de jury de verrichtingen van de ponyruiter beoordelen op stijl, vanaf de klasse L gaat het om de snelheid in de barrage.
In de klasse L is er voor de allersnelste combinatie de indrukwekkende von Martels wisseltrofee, nu nog in bezit van Emiel Hulst uit Rouveen met zijn pony Sandro.
Ook voor de pony’s is deze wedstrijd de finalewedstrijd van de Vechtdalcompetitie. Er wordt gestreden om een mooie deken en een extra geldprijs.
Het belooft een mooi en sportief evenement te worden. Publiek is van harte welkom, de toegang is gratis en het terrein is makkelijk bereikbaar aan de Tolhuisweg (van Vilsteren naar Dalfsen).

Foto's 3
Concours de Heideruiters uit Ommen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Concours de Heideruiters uit Ommen - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: