Expositie van Marjoke van der Kamp

DALMSHOLTE _ Heileuvers Schilderijenhuis is het decor van een veelzijdige expositie van Marjoke van der Kamp ( Vilsteren) en Ingrid Mertens (Hoonhorst)

Wat betreft kleur is het een ingetogen stijlvolle expositie maar de kunst is zeer divers wat betreft materiaalgebruik, vorm, formaat en onderwerp .

De loopbaan van Marjoke van der Kamp als kunstenaar startte in 2004. Haar reis voer langs sigarenkistjes en luciferdoosjes die ze beplakt, beschildert en beschrijft met als resultaat sculpturale kunstwerkjes die uitblinken in originaliteit. Haar liefde voor papier vind je ook  terug in haar collages.

Ingrid Mertens kijkt terug op een langere loopbaan als kunstenaar en zij heeft al menig expositie op haar CV staan. Het thema is haar werk is ‘Tijd- Verleden Tijd’ Via fotocollages en  een combinatie van schildertechnieken en – materialen maakt ze zeer sfeervolle stemmige schilderijen. Je wordt in haar werk meegenomen van het nu naar een ver verleden. Door  de minimale kleur en de transparantie techniek van schilderen waan je je soms in een droom.

Openingstijden.Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur Zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Zondag gesloten. Vanaf 1 oktober op dinsdag ook gesloten.

Artikel delen: