Open Monumentendag

DALFSEN – Open Monumentendag zaterdag 14 september a.s. Thema 2019: Plekken van plezier. Kom op 14 september naar de Open monumentendag in Dalfsen. Zaterdag 14 september is weer de landelijke Open Monumentendag. Dit jaar met als thema “plekken van plezier”. Tegenwoordig kan men overal terecht voor feesten en plezier, maar ook in vroegere tijden konden ze feesten en waren er plekken waar je met plezier naar toe ging om elkaar te ontmoeten en/of gewoon om bij te praten b.v.
De Historische Kring Dalfsen heeft ook dit jaar weer vele monumenteigenaren of beheerders hiervan, bereid gevonden om mee te werken aan deze bijzondere dag. Met zijn allen zorgen zij er voor dat u veel te zien krijgt, maar ook kunt genieten van optredens, proeverijen, of een kijkje nemen in de monumenten of musea waar je anders niet zo snel naar binnen loopt.
Zo kunt u op Kasteel Rechteren, in het mooie koetshuis weer genieten van een foto expositie over de beelden die overal in en rondom het Kasteel staan. Beslist weer de moeite waard om te bezoeken.
Ook in de Grote kerk, de Cyriacus kerk en in de Synagoge is weer van alles te beleven, van optredens tot proeverijen. Kijk voor de tijden in het magazine van Proef Dalfsen wat huis aan huis in Dalfsen e.o. is verspreid.
Nieuw is dit jaar de Vechtzomp. Op 17 augustus officieel te water gelaten. Stap aan boord! Tijdens Proef Dalfsen kunt u zelf “proeven” van de Vechtzomp. U kunt gratis een korte vaartocht maken.
Een unieke kans voor u “een plek van plezier”
De kernen die dit jaar extra aandacht krijgen zijn Ankum en Oudleusen, via een mooie fietsroute komt u langs allerlei bezienswaardigheden en halverwege de kernen het mooie museum van Spijkerman.
Kom dus allemaal kijken in Dalfsen en omstreken naar alles wat er deze dag te zien, te beleven en te proeven is.

Artikel delen: