Roefeldag Dalfsen komt eraan! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Roefeldag Dalfsen komt eraan!

DALFSEN – Woensdag 2 oktober wordt in Dalfsen weer Roefeldag gehouden. Leerlingen van groep 7 & 8 -uiteraard ook zij die niet het reguliere onderwijs volgen-, kunnen zich opgeven.

Roefelen betekent ‘snuffelen’ of ‘ontdekken’. De leerlingen van groep 7 & 8 worden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de keuken van Dalfser bedrijven. Ruim 50 bedrijven openen hun deuren om hun bedrijf aan de kinderen te laat zien. Een unieke kans om op een plek te komen waar je normaal nooit komt. Het aanbod van bedrijven is heel divers. Kinderen kunnen op stap gaan met de boswachter, een gerechtje gaan maken in een restaurantkeuken, als kassamedewerker meehelpen in de supermarkt of verwend worden in de stoel bij de schoonheidsspecialist.

Dit is slechts een kleine greep uit het grote aanbod. Bij welke bedrijven je gaat roefelen, dat is een verrassing tot het laatste moment!
De komende week zullen er presentaties gegeven worden op de basisscholen in Dalfsen, Oudleusen, Ankum en Hoonhorst. Daarna kunnen de kinderen zich aanmelden via de website www.roefeldagdalfsen.nl. De kinderen die meedoen moeten natuurlijk worden begeleid worden. Zonder begeleiders kunnen de kinderen niet op stap. Ouders, verzorgers en oppassers worden daarom van harte uitgenodigd om zich op te geven als begeleider, dit kan ook via de site.

Wilt u eerst meer weten over de Roefeldag in Dalfsen, dan verwijzen wij u graag naar onze website www.roefeldagdalfsen.nl. Voor een impressie van vorige edities kunt u een kijkje nemen op onze facebookpagina www.facebook.nl/roefeldagdalfsen.
Wij hopen op wederom een succesvolle roefeldag. Opgave voor kinderen én begeleiders is mogelijk tot 18 september.

Foto's 2
Roefeldag Dalfsen komt eraan! - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: