Dalfsen verloor onnodig van Be Quick’28 - Foto: eigen geleverde foto

Dalfsen verloor onnodig van Be Quick’28

DALFSEN – Afgelopen zaterdagmiddag speelde SV Dalfsen haar tweede bekerwedstrijd, dit keer op Sportpark Gerner. De omstandigheden waren perfect; droog, niet te warm en een prima grasmat. Het eerste bekerduel tegen KHC uit Kampen ging verloren mede doordat Nick van Ringen al na 5 minuten een rode kaart kreeg en Dalfsen daardoor nagenoeg de hele wedstrijd met 10 man speelde.

Door de rode kaart was Nick van Ringen geschorst en ook Koen Sloot (blessure) en Fernandez Pruik (vakantie) ontbraken waardoor trainer Jacob Grooten met name in de defensie enkele wijzigingen moest doorvoeren. De eerste fase van de wedstrijd ging redelijk gelijk op waarbij beide teams goede mogelijkheden kregen en de keepers handelend moesten optreden. Toch was het Be Quick’28 dat op voorsprong kwam door een prima doelpunt van Winkeler, dit was tevens de ruststand. Na rust was het Be Quick’28 dat het initiatief nam en door een doelpunt van Woltman op een verdiende 0-2 kwam.

Na enkele wisselingen kwam Dalfsen sterk terug, eerst zorgde een knappe kopbal van Kamphuis voor de aansluitingstreffer en even later was het Rietman die met een pegel van 20 meter de gelijkmaker binnenschoot. Met nog zo’n 20 minuten spelen leek het erop dat de wedstrijd op een gelijkspel afstevende maar Be Quick’28 dacht hier anders over. Met twee prima combinatie aanvallen brachten de Zwollenaren de eindstand op 2-4. Omdat ook KHC haar tweede wedstrijd won is Dalfsen uitgeschakeld in de bekercompetitie en resteert alleen nog een duel tegen SV Dedemsvaart dat met twee verlies duels onderaan staat. Volgende week zondag wordt deze wedstrijd op Sportpark Gerner gespeeld, aftrap 14.00 uur.