14 september: Open dag Jerseyboerderij Oegema - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

14 september: Open dag Jerseyboerderij Oegema

DALFSEN – Op een prachtige locatie aan de Klaverkampsweg 8 staat de moderne Jerseyboerderij van de familie Oegema. 125 Jerseykoeien leven daar hun relaxte koeienleven. Lekker grazen in de wei. Herkauwen.

Maar als ze boer Henk Oegema in het vizier krijgen, dan staken de dames hun bezigheden en komt de kudde zijn kant op. Enthousiast drommen ze om hem heen.

De boerderij van de familie Oegema is zo ingericht dat de koeien zichzelf kunnen melken op het moment dat ze daar behoefte aan hebben. Ze lopen zo vanuit de wei de stal in en uit via een vastomlijnde route. Ook bij warm weer kunnen ze zelf de beschutting van de stal zoeken. Ze zijn ‘eigen baas’ zeg maar.

Jerseykoeien zijn nieuwsgierige beesten maar mensvriendelijk. Ze komen van de Kanaaleilanden en staan bekend om hun vette en eiwitrijke melk. Ze eten veelal gras.

Kom op 14 september naar de open dag!
De familie Oegema vertelt u graag over hun bedrijf en de Jerseykoeien. Neem een kijkje in de stallen of struin door de wei naar de koeien en laat u door ze besnuffelen. Een bijzondere ervaring. Let op: Trek wel schoenen aan die tegen een stootje kunnen als u de wei in wilt. U kunt ook lekkere zuivelproducten en Jerseykaas proeven.

U bent van harte welkom vanaf 10.00 uur. De koffie staat klaar aan de Klaverkampsweg 8.

Foto's 2
14 september: Open dag Jerseyboerderij Oegema - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto
Artikel delen: