Inwoners kunnen besparen op vaste lasten - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen

Inwoners kunnen besparen op vaste lasten

DALFSEN – Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen helpen inwoners besparen op vaste lasten. Vijftig huishoudens krijgen gratis adviesgesprek met De VoorzieningenWijzer Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen starten samen een proef met De VoorzieningenWijzer.

De VoorzieningenWijzer helpt mensen geld te besparen door hun financiële situatie in kaart te brengen. Daaruit blijkt of mensen recht hebben op toeslagen of regelingen waar ze nog geen gebruik van maken. Ook kan het advies zijn om over te stappen naar een goedkopere zorgverzekering of energieaanbieder. Vijftig huishoudens in de gemeente krijgen een gratis adviesgesprek met een onafhankelijke adviseur.. De gemeente Dalfsen en Woonstichting Vechthorst hebben hoge verwachtingen  in de praktijk blijkt dat bij een groot deel van de huishoudens een besparing mogelijk is.

 

Mensen die graag bespaaradvies willen, krijgen gratis een adviseur thuis op bezoek. De adviseur is op de hoogte van alle bestaande toeslagen en regelingen die zijn bedoeld om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Ook bekijkt hij samen met de mensen hun energiecontract. Daarna laten ze  zien waar mensen nog geld kunnen besparen.

 

Meteen hulp bij aanvragen

Als blijkt dat mensen kunnen besparen, helpt de adviseur ze meteen met het aanvragen van toeslagen of het afsluiten van een andere zorgverzekering of een ander energiecontract. Ook bekijkt de adviseur of het zinvol is om aangifte Inkomstenbelasting te doen en of de mensen in aanmerking komen voor gemeentelijke regelingen. Als dat zo is, helpt de adviseur bij het inschakelen van lokale partijen die ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld het invullen van formulieren. Gemeente Dalfsen werkt hierin samen met Humanitas Thuisadministratie.

 

 

Op deze manier hopen Woonstichting Vechthorst en Gemeente Dalfsen inwoners te bereiken die graag willen besparen, maar niet weten dat ze inkomsten mislopen. Door te besparen op vaste lasten houden ze geld over en kunnen zij mogelijk schulden voorkomen. Zo willen de corporatie en de gemeente helpen om het wonen in de gemeente Dalfsen prettiger te maken.

Foto's 2
Inwoners kunnen besparen op vaste lasten - Foto: Gemeente Dalfsen
Foto: Gemeente Dalfsen
Artikel delen: