Natuurboerderij Lindehoeve viert feest: 15 jarig bestaan - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Natuurboerderij Lindehoeve viert feest: 15 jarig bestaan

DALFSEN – Op zaterdag 21 september viert Natuurboerderij Lindehoeve haar 15 jarig bestaan met een gezellige middag vol activiteiten voor jong en oud. Bovendien wordt ’s ochtends de  intentieverklaring getekend over de toekomstige ontwikkeling van de locatie Koesteeg 4 (nu bekend onder de naam Natuurboerderij Lindehoeve) door  Philadelphia Zorg /Top Vechtdal, Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij en Natuurboerderij Lindehoeve.

 

Van 13.30 tot 16.00 uur is iedereen welkom om deze toekomstplannen te komen bekijken en mee te doen aan alle activiteiten.

Natuurboerderij ‘Lindehoeve’ is opgericht in 2004 na een intensieve periode van lobbyen voor een locatie. Inmiddels 15 jaar verder heeft de boerderij zich aan de Koesteeg 4 ontwikkelt als een mooie rustige plek waar je natuur kunt beleven, dieren kunt aaien en waar cliënten van Philadelphia hun werkplek hebben. Ook de Sterrenwacht het Vechtdal en Bijenvereniging Oudleusen hebben elk hun eigen plaats op de boerderij.

Intentieverklaring over toekomstplannen

Het bestuur van de Lindehoeve wil haar samenwerking met Philadelphia Zorg/TOP Vechtdal intensiveren en met de Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij verkennen of de locatie geschikt is te maken voor de vestiging van een kleinschalige brouwerij. Zaterdagochtend 21 september om 10.30 uur vindt de ondertekening plaats van de intentieverklaring door Philadelphia Zorg/TOP Vechtdal, Natuurboerderij Lindehoeve en Ambachtelijke Vechtdal Brouwerij. Vechtdal Brouwerij is een zorgbrouwerij en ook zij bieden mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt een nuttige en sociale dagbesteding.

Het Feest

Tijdens het middagprogramma zijn er volop activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen een gratis strippenkaart ophalen en hiermee alle activiteiten doen. Zo zal er een escapestal zijn, waarin men wordt opgesloten en met aanwijzingen de sleutel kan vinden om er weer uit te komen. Er zijn spelletjes, je kunt je laten schminken, zelf dingen maken of lekker smikkelen van een ijsje of flensje. Voor iedereen is er met een consumptiekaart koffie, thee, drankje of wat eten op het terras beschikbaar. Hier wordt u bediend door cliënten van Philadelphia. Een tuinvrijwilliger zal regelmatig met een groepje belangstellenden meer vertellen over de groente en kruiden uit de eigen tuin. De deuren staan van 13.30 tot 16.00 uur open.  Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door Hof van Dalfsen, Restaurant de Barones, Bakkerij van der Most en Jaap Blaakmeer.  Voor iedere bezoeker ligt een leuke attentie klaar. Kom dus allen, meer informatie op www.natuurboerderijdalfsen.nl

 

Foto 1
Artikel delen: