Parkinson Infobijeenkomst

DALFSEN  – InteraktContour start proef met dagbesteding voor mensen met Parkinson. Om mensen met Parkinson beter te begeleiden, start InteraktContour een samenwerking met diens partners.

Een aangepast programma voor mensen met Parkinson.
U heeft moeite bij alledaagse zaken. Zoals eten, schrijven maar misschien ook met opstaan uit bed. Bij verschillende problemen hoort verschillende begeleiding. Voor een periode van zes maanden biedt InteraktContour één dag per week gespecialiseerde ‘proefdagbesteding’ aan. U werkt hier onder begeleiding van een fysiotherapeut en logopedist aan uw persoonlijke doelen.

Kom met ons kennis maken
Op donderdag 26 september organiseert InteraktContour een informatiebijeenkomst over de proefdagbesteding in gemeente Dalfsen. Tijdens deze bijeenkomst leggen we u uit wat u kunt verwachten van gespecialiseerde dagbesteding. Daarnaast zal er een fysiotherapeut en logopedist een informatiepresentatie geven. Vanaf 15.30 uur bent u van harte welkom in het Kulturhus de SPIL in Nieuwleusen. De koffie en thee staan voor u klaar! Graag aanmelden bij Wander Kolk.

Wilt u meer weten? U aanmelden?
Voor vragen een aanmelden voor de infobijeenkomst kunt u contact opnemen met Wander Kolk, Senior begeleider bij InteraktContour. Hij is telefonisch te bereiken op 06 83 66 12 98 of via email w.kolk@interaktcontour.nl

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van niet aangeboren hersenletsel (NAH). Bijvoorbeeld na een beroerte, hersenbloeding, ongeluk of hersentumor. Onder NAH vallen ook mensen met een progressieve hersenaandoening als MS (Multiple Sclerose) en Parkinson.

Fysio Vechtdal werkt al een aantal jaren met ons samen in Nieuwleusen. Verschillende cliënten van InteraktContour worden ook individueel behandeld door een gespecialiseerde fysiotherapeut van Fysio Vechtdal. Om de week op woensdagmiddag traint een groep NAH cliënten van InteraktContour bij het fysiotherapiecentrum. Fysio Vechtdal begeleidt en traint wekelijks groepen Parkinsoncliënten en is aangesloten bij het Parkinsonnetwerk.

Bij Logopedisch Centrum Nouwels komen regelmatig mensen met Parkinson in behandeling om de communicatie te verbeteren, problemen met slikken te voorkomen en speekselverlies te verminderen. Behandeling zal in eerste instantie individueel plaatsvinden. Het Logopedisch Centrum is ook aangesloten bij het Parkinsonnetwerk.

Artikel delen: