Meer over het Cultureel Café Dalfsen

DALFSEN _ Elsbeth Etty, Koen van Gulik en Rob de Wijk komen naar Dalfsen. Cultureel Café Dalfsen heeft wederom een boeiend en gevarieerd programma kunnen samenstellen voor het seizoen 2019-2020. Geïnteresseerden in maatschappelijk debat, muziek, literatuur en film komen ook dit keer weer volop aan hun trekken.

 

Koen van Gulik, geen schrijver, maar een uitgever vertelt eind november over het mysterie van het uitgeven van een boek, de boeiende wereld van het uitgeversvak. Rob de Wijk, hoogleraar Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Leiden en oprichter van het Den Haag Centrum voor Strategische Studies houdt eind januari een lezing over De nieuwe Wereldorde, hoe China sluipenderwijs de macht overneemt.

Het seizoen start met Elsbeth Etty. Zij vertelt over het leven en werk van Willem Wilmink, waarover zij de biografie In de man zit nog een jongen schreef. Veel teksten van dichter, schrijver en zanger Willem Wilmink zijn op muziek gezet door Harry Bannink. Reden voor ons om Reinder van Raalte, accordeon, en Margriet Bruggemans, zang, te vragen de lezing op te komen luisteren met muziek en zang.

 

Dit seizoen opnieuw twee topuitvoeringen in de Grote Kerk te Dalfsen.

Begin februari staat het bekende koorproject Meesters en Gezellen o.l.v. Mathieu Romano, dirigent van het Franse Ensemble Aedes, met op het programma composities van Poulenc tot Brel.

In december voert Ivette van Laar, sopraan, begeleid door Ellen Lutz, de liederencyclus Frauenliebe und –leben van Robert Schumann uit. Op het programma staan ook liederen van Luciano Berio en Bertha Frensel Wegener-Koopman.

 

In maart houdt filmdocent Constant Hoogenbosch een voordracht over de Amerikaanse film regisseurs Ethan en Joel Coen, bekend van o.a. de films Fargo, The Big Lebrowsky en No Country for Old Man.

De film die in de lezing uitgebreid aan bod komt, O Brother, Where Art Thou, wordt op verzoek van Cultureel Café Dalfsen enige weken na de lezing in de Stoomfabriek vertoond.

 

In de Westermolen, tenslotte, is er dit seizoen opnieuw een reeks literaire ochtenden met als thema Russische literatuur. Bovendien start na de kerstvakantie een muziekcursus op vier donderdagavonden, waar diverse onderwerpen aan bod komen. Docent is Martien Hovestad, voormalig muziekleraar aan het Meander College en o.a. dirigent van het Zwolsch Vocaal Ensemble.

 

Kaartverkoop (e-tickets) via www.cultureelcafedalfsen.nl, bij Primera en de Read Shop. Daarnaast zijn er gedrukte exemplaren van het programmaboekje beschikbaar op diverse locaties in het dorp, zoals het gemeentehuis, de bibliotheek, etc.. Meer informatie is te vinden op de website of telefonisch 0529-432798

 

Artikel delen: