Bibliotheek blij met cheque - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Bibliotheek blij met cheque

DALFSEN – Bibliotheek blij met cheque van Senioren Computerclub Dalfsen. Aart Beelen, voorzitter van het bestuur van de Senioren Computerclub Dalfsen heeft een cheque overhandigd aan Anke Bruggeman en Jan te Bokkel van de Bibliotheek Dalfsen-Nieuwleusen.

Anke Bruggeman, directeur van de Bibliotheek, is blij met de gift en het vertrouwen dat de computerclub heeft in de Bibliotheek. Het geld zal gebruikt worden voor het organiseren van workshops over verschillende ‘digitale’ onderwerpen.
De computerclub werd in 2003 opgericht. Ouderen werden geconfronteerd met de steeds verdergaande digitalisering van de samenleving. In die tijd werden er computercursussen georganiseerd door Landstede Welzijn. Het wekelijkse inloopspreekuur van de computerclub was een waardevolle aanvulling. Tijdens de inloopspreekuren was er meer tijd voor individuele vragen.

Later, toen de Bibliotheek cursussen ging organiseren, ontstond er een mooie samenwerking tussen de computerclub en de Bibliotheek. Leden van de computerclub speelden een belangrijke rol in de begeleiding tijdens de cursussen Klik & Tik en Digisterker.
Dit voorjaar, tijdens de ledenvergadering van 15 mei, werd de computerclub formeel opgeheven. De kennis en ervaring van de computerclub worden meegenomen in het leercentrum digitale vaardigheden van de Bibliotheek.
Meer informatie over de workshops en andere activiteiten zijn te vinden op: www.bibliotheekdalfsen.nl/digitaalmeedoen

Foto 1
Artikel delen: