Kapper Michelle Hagen in het nieuws

LEMELERVELD – Kapper Michelle Hagen is één van ’s werelds beste kleurkappers . Kapper Michelle Hagen van kapsalon Look-Hair in Lemelerveld, is in de race om dé beste haarkleurspecialist ter wereld te worden. Vrijdag (27 september) vertrekt ze naar Wenen voor de internationale finale van de ColorZoom Challenge, een wedstrijd waarbij de beste kappers uit alle windstreken samenkomen en waar maar één de grote winnaar kan zijn.

Daar, op het wereldpodium en onder toeziend oog van een strenge jury, moet ze binnen drie uur het model van de door haarzelf ontworpen coupe voorzien.
Goed kijken naar de trends, een moodboard maken en dan oefenen tot alle puzzelstukjes op hun plek vallen en het ontwerp klaar is voor de fotoshoot. Het voortraject van die belangrijke vakwedstrijd vergde de nodige extra uren achter de kappersstoel, maar Michelle heeft van elke stap genoten: “Het leuke is, het kost geen energie. Creatieve dingen als meedoen aan wedstrijden leveren juist enorm veel energie op. Helemaal als je goud wint natuurlijk, dan is de kick compleet!”
“Ik was even bang dat ‘eeuwige tweede’ mijn lot zou zijn”
Want dat deed ze: goud winnen tijdens de nationale voorronde van de ColorZoom Challenge. Een wedstrijd waarbij de nadruk ligt op de perfecte haarkleurtechnieken en tegelijkertijd het totaalplaatje een bijna even belangrijke rol speelt. Heeft de betreffende kapper de nieuwe haarkleurtrends goed verwerkt in haar ontwerp? De Nederlandse jury vond van wel en nomineerde Michelle samen met nog twee vakgenoten voor een ticket naar die grote finale. Een internationale jury bepaalde vervolgens wie van de drie het in Wenen tegen de rest van de wereld mag opnemen. Michelle: “Je bent er dan zo dicht bij, natuurlijk wil je op dat moment alleen nog goud winnen. Ik ben al een aantal keren tweede geworden, dus ik was even bang dat dat mijn lot was: de eeuwige tweede. Maar het is eindelijk gelukt. De aanhouder wint!”
Tijdens de finale moeten de kappers nog een keer hun genomineerde coupe maken. Deze keer binnen de gestelde tijd van drie uren en geen seconde langer. Een kleine fout kan dus cruciaal zijn. Michelle: “De jury let nu ook op je werkhouding en netheid van werken. Daar maak ik me geen zorgen over, want ik ben heel secuur, maar tijd is wel een ding. Daar heb ik extra op getraind.”
Het ticket ligt klaar en de koffers zijn zo goed als gepakt: “Nu moet ik het daar gaan doen, voor heel veel paar ogen. Dat zal nog wel de nodige kriebels in de buik opleveren, maar gezonde spanning is goed voor de prestaties, toch? En ik heb goede support bij me, want alle medewerkers van Look-Hair gaan mee naar Oostenrijk!”
De finale vindt plaats op zondag 29 september. Tijdens de galashow zondagavond worden de winnaars bekendgemaakt. Via de facebookpagina van Look-Hair word je op de hoogte gehouden.

Artikel delen: