Lezingenserie Kunst en Fotografie in Anjerpunt - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Lezingenserie Kunst en Fotografie in Anjerpunt

HOONHORST – Dit najaar organiseert Anjerpunt Hoonhorst een lezingenserie over Kunst en Fotografie. Het wordt een lezingenserie waarin het vooral gaat over het kijken naar schilderkunst en naar foto’s. De titel is dan ook “de kunst van het kijken”. De lezingenserie wordt gegeven door Angel Pinxten uit Deventer, docent fotografie-, kunstgeschiedenis en fotograaf.

De lezingen vinden plaats in het Anjerpunt, Kerkstraat 7 in Hoonhorst, op de maandagmiddagen 28 oktober, 25 november 2019 en 13 januari 2020, van 13.30 u – 15.30 u.

De eerste lezing gaat over het ontstaan van de fotografie en de reactie van de schilderkunst hierop. In de tweede lezing bespreekt Angel Pinxten de wisselwerking tussen fotografie en schilderkunst zowel in het verleden als in de huidige tijd. Tenslotte komen in de derde lezing inspiratiebronnen van fotografen uit de schilderkunst en andere kunstvormen aan de orde. Voor wie graag zelf fotografeert geeft Angel in de eerste twee lezingen foto-opdrachten mee, die je met een camera of met een mobiele telefoon kunt uitvoeren. De resultaten daarvan zal zij ook in de derde bijeenkomst bekijken en bespreken. Geïnteresseerden ook over kosten, kunnen zich aanmelden via info@anjerpunthoonhorst.nl .  Het aantal deelnemers is maximaal 25.

Foto's 2
Lezingenserie Kunst en Fotografie in Anjerpunt
Artikel delen: