Nieuwleusen weer schoon - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

Nieuwleusen weer schoon

NIEUWLEUSEN – Zonovergoten “Keep it clean Day” is groot succes en zorgt voor een schoner Nieuwleusen. Afgelopen vrijdag 20 september gingen zo’n 40 jongeren van het Agnieten College de wijk in om zwerfafval op te ruimen. De jongeren vervullen zo een aantal uren van hun maatschappelijke stage, ruimen zij zwerfafval op en preventief krijgen zij mee wat het doet als je afval van je afgooit.

Vol enthousiasme werd er gestart met ‘keep it clean Day’. Een prachtige zonnige dag waar ruim 40 jongeren onder begeleiding van leraren en het jongerenwerk verschillende delen van Nieuwleusen zijn doorgelopen met knijpers, handschoenen, hesjes en vuilniszakken die beschikbaar zijn gesteld door de Gemeente Dalfsen. Een dag waar jongeren struinden door bosjes, perkjes en slootjes opzoek naar afval om dit vervolgens in hun vuilniszak te gooien. Waar de natuur al prachtige kleuren begint te vertonen liepen de onrustige, enthousiaste jongeren in gele en oranje hesjes afval te zoeken. Bierflesjes, plastic verpakkingen en peuken alles werd opgepakt om het afgestruind gebied zo schoon mogelijk weer achter te laten.

Elke 3e vrijdag van september is het ‘Keep it clean Day’, een dag in het jaar waar Nederland de handen in één slaat tegen zwerfafval. Zo ook in Nieuwleusen waar het jongerenwerk van Saam Welzijn en twee eerstejaarsklassen van het Agnieten College de wijk in gingen om zwerfafval op te ruimen. “De gemeente Dalfsen is een erg schone gemeente en dit lijkt zo vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Het is belangrijk om jongeren op jonge leeftijd al mee te geven dat afval netjes opgeruimd moet worden.” aldus jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg van Saam Welzijn.

Anderhalf uur opruimen in verschillende gebieden in Nieuwleusen resulteerde dan ook in een aanhanger vol zwerfafval die vervolgens door de gemeente werd opgehaald. “Laten we het vooral elke dag schoonhouden in onze gemeente” geeft van den Berg de jongeren na afloop nog mee.

Foto's 3
Nieuwleusen weer schoon - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Nieuwleusen weer schoon - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto
Artikel delen: