10.000e.passagier in Buurtbus Vilsteren - Foto: eigen geleverde foto
Foto: eigen geleverde foto

10.000e.passagier in Buurtbus Vilsteren

VILSTEREN – Vrijdagmorgen kon de 10.000e passagier van Buurtbus Vilsteren door de wethouder Leo Bongers van de gem. Ommen verwelkomd worden. Geheel verrast werd deze passagier, mevrouw Siemons, in de bloemen gezet. Buurtbus Vilsteren gaf haar een vervoersbewijs voor nog meer ritten.

Na een langzame start begin april 2017 ging het bergopwaarts. Zeker toen ook Lemele in november 2018 werd toegevoegd aan de route. De bereikbaarheid met openbaar vervoer van dit kerkdorp is nu ook een feit.
De afgelopen jaren hebben veel mensen gebruik gemaakt van deze route door het zuiden van het Vechtdal. De meeste passagiers nemen bij het station Dalfsen plaats in de bus op de voet gevolgd door de halte bij station Ommen. De passagiers zijn zowel woon/werkverkeer. scholieren en toeristen. De bustijden en de haltes van het traject zijn te vinden via www.buurtbusvilsteren en via de app 9292.
De 40 vrijwillige chauffeurs rijden op werkdagen van 7.12 tot 19.12 de uitgezette en van halte voorziene routes met veel enthousiasme.

Artikel delen: